Nyomtatás

A legfontosabb esküvői illemszabályok, amikre vendégként feltétlenül figyelned kell

885

illemszabalyMég mindig beszédtéma Harry herceg és Meghan Markle pompás, az egész világot lázba hozó esküvője. Bár az ifjú pár több régi hagyománnyal is szakított, így is rengeteg etikai elvárásnak kellett megfelelnie, és a vendégekre is szigorú előírások vonatkoztak.

Ha nem hercegi frigyre vagy hivatalos, nem kell ennyi megkötéstől tartanod, ám néhány fontos szabályt illik betartani. Ezek közül szemezgetünk, hogy vendégként igazán illedelmesnek tűnj a menyegzőn.

Ne keress kibúvót

A meghívó kézhezvétele után mihamarabb tudasd az ifjú párral, hogy velük tudsz ünnepelni a nagy napon. Ha nincs kedved elmenni az esküvőre, akkor se mondj nemet. Amennyiben betegség vagy más halaszthatatlan ok miatt mégsem tudsz részt venni a jeles eseményen, akkor is kedveskedj ajándékkal az ifjú párnak. Ha jelen leszel, és csak egy személyre kaptál meghívót, ne vigyél magaddal plusz főt. Ne feledd, az esküvő nem kis kiadással jár, ezért a potyázókat nem szívesen látják.  

Dress code, avagy ezt (ne) vedd fel

A legfontosabb szabály, hogy a vendégek ne viseljenek teljesen fehér ruhát, hisz az az ara színe. Ne válassz feketét se, mert nem gyászszertartásra készülsz. Továbbá a túl rövid, esetleg gyűrött ruhák sem felelnek meg az elvárásoknak. Az elegáns, visszafogott öltözékkel nem lőhetsz mellé.Elképzelhető az is, hogy a házasulandók a meghívón feltüntetik a dress code-ot, akkor azt tartsd be. Egyre népszerűek a tematikus – hippi, kalózos, retro – lagzik, amikor a násznéptől is ehhez illő viseletet kérnek. 

Ajándékozás: mit, mennyiért?

Az esküvőre soha nem illik üres kézzel érkezni, kivéve, ha az ifjú pár ezt kifejezetten kérte. Érdemes a meghívó kézhezvételekor megkérdezni a házasulandókat, hogy van-e valami konkrét vágyuk, esetleg ajándéklistájuk, vagy inkább pénznek örülnének-e jobban. A nászajándékot mindenképp az esküvő napjáig vagy a lagziban meg kell kapnia az ifjú párnak. Ami az összeget illeti, legalább annyit illik áldozni, mint amennyit az ifjú pár egy vendégre költ az esküvő során. Ne vegyél túl nagyméretű ajándékot, hogy az újdonsült házasok be tudják tenni távozáskor az autóba. 

Tovább a teljes cikkhez: A legfontosabb esküvői illemszabályok, amikre vendégként feltétlenül figyelned kell

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből