Nyomtatás

A világ minden tájáról ide özönlenek házasodni

March 08, 2016 1297

mezitlab eskMagyarország felkerült a világ esküvőtérképére az elmúlt években. Háromszáz fős tradicionális indiai menyegzőt és perzsa lagzit is rendeztek már nálunk, miközben a magyar párokat csábítják az extrém – sziklán, kórházban, fogdában tartott – ceremóniák, és persze az egzotikus szigetek.

Magyarország felkerült a világ esküvőtérképére az elmúlt években. Háromszáz fős tradicionális indiai menyegzőt és perzsa lagzit is rendeztek már nálunk, miközben a magyar párokat csábítják az extrém – sziklán, kórházban, fogdában tartott – ceremóniák, és persze az egzotikus szigetek.

Lisszabont, Bécset és Budapestet versenyeztették meg a karib-tengeri Szent Márton-szigeteken élő, de Indiából származó szülők, mielőtt a magyar fővárosba hozták volna kisebbik lányuk 300 fős tradicionális menyegzőjét. Alig találtak megfelelő méretű szállodát, hiszen – bár maga az esküvő csupán négy napig tartott – a vendégsereg egy hétig maradt.

Néhány hónapja egy perzsa pár a legdrágább magyarországi helyszínek toplistájának minden bizonnyal a legelején található budai Vár oroszlános udvarát bérelte ki az esküvői mulatság óráira, de látott már a főváros görögkeleti szertartást is, amely a Gresham-palotában kezdődött, egy dunai hajón elköltött ebéddel folytatódott, majd a Kossuth téri Néprajzi Múzeumban ért véget.


A teljes cikk a nol.hu oldalán olvasható >>

Erdeiné Visegrádi Katalin

Legfrissebbek a szerzőtől: Erdeiné Visegrádi Katalin