Nyomtatás

Pontosan ennyit illik költeni egy esküvői ajándékra

1015

Sok esetben nehéz eligazodni az esküvői ajándékok kálváriájában, gyakran pedig az a kérdés is felmerül, hogy pontosan mennyit is illik költeni a nászajándékra! Az esküvői ajándékozás egy régi hagyományra nyúlik vissza, mellyel a családok és a barátok kívánják örömüket kifejezni a frissen házasodott pár felé.

A klasszikus felfogás szerint ezek az ajándékok a legtöbbször porcelánokban, étkészletekben, esküvői fotóalbumokban és ezüst étkészletekben teljesednek ki, de sokan adnak vázákat, ajándékkosarakat és különböző konyhai robotgépeket is ajándékba. Velük szemben akadnak olyanok is, akik a tárgyi értékek helyett inkább élményeket, hétvégi kiruccanásokat és különböző wellness programokat kívánnak adni a párnak – a legutóbbi nagy trend pedig minden bizonnyal a lottózókban kapható kaparós sorsjegyek ajándékozása lett, melyek jobb esetben egy kisebb-nagyobb összeggel alapozzák meg a pár életét, rosszabb esetben pedig jópofa szórakozásnak bizonyulnak az esküvő utáni napokban.

De mi van akkor, ha a pár nem tünteti fel előre, milyen ajándéknak örülne a legjobban? Ebben az esetben nem kevés fejtörést okoznak a meghívottaknak, akinek nemcsak azt kell kitalálniuk, hogy mivel lepjék még a párt, hanem azt is, hogy az mekkora értékű legyen.

Az alábbi esküvői-etikai útmutatónk most az ajándékozás pontos menetben segít eligazodni!

A hagyományos ajándékokkal nem lehet mellé lőni

Általánosságban elmondható, hogy a klasszikus felfogás szerinti tárgyi ajándékokat, melyeket a pár később majd használhat a közös otthonában, nem lehet kritizálni. A mikrohullámú sütők, az étkészletek és az értékes porcelánok örök emléknek fognak bizonyulni a pár életében még akkor is, ha nem azonos ízlésű vendég választotta őket.

Az ajándék értékét könnyen ki lehet számítani

Az ajándéknak legalább akkora értékűnek kell lennie, ami fedezi a meghívott esküvőn való részvételét: ez személyenként lebontva manapság minimum 20 ezer forint, de többre is kinyúlhat attól függően, mennyire elegáns a rendezvény, mennyi program kerül megszervezésre, illetve mennyire közel álló a fiatal pár.

Minél közelebbi viszonyban állsz a házasokkal, annál jobb és nagyobb értékű ajándékot illik adni. Arra azonban illik figyelni, hogy a szülőknél és a közeli barátoknál nagyobb értékű ajándékkal ne hozzuk zavarva a házasokat, mert az csak feszültséget szül!

A teljes cikk: Pontosan ennyit illik költeni egy esküvői ajándékra

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből