Nyomtatás

Esküvői helyszínajánló - Bory-vár, Martonvásár, Vajdahunyadvár és Jáki kápolna, Festetics-kastély, Kastély Hotel

9918

Szeretnéd felejthetetlenné tenni az esküvődet? Romantikus kastélyban vagy egy fűzfákkal övezett tóparton mondanád ki az igent? Esetleg elegáns étteremre vagy zöldellő erdőre gondoltál? Az alábbiakban csokorba szedtük a legkedveltebb esküvői helyszíneket, hogy kedvedre válogathass közöttük.

Az esküvői helyszín kiválasztása kardinális kérdés az esküvő szempontjából, hiszen számtalan feltételnek kell megfelelnie:

1.) Először is azt kell eldöntened, hogy alacsony vagy magas költségvetéssel számolhatsz. Ha nem számít a pénz, nyugodtan keress a lakhelyetektől távoli, ellenkező esetben pedig inkább közeli helyszíneket.

2.) Írj listát a vendégekről, mivel ha sokan érkeznek vidékről illetve külföldről, idejében gondoskodnod kell szálláslehetőségről, ahol a násznépet elszállásolhatod. A saját életedet könnyíted meg azzal, ha a programok (az egyházi és a polgári szertartás, valamint az étterem) egymáshoz közeli épületekben zajlanak, mert így egyszerűbbé válik a vendégek számára a mozgás és a parkolás.

3.) Tavasztól őszig bátran választhatsz olyan helyszíneket, amelyek vízparton, erdő szélén illetve a természet közelében helyezkednek el, a hűvösebb hónapokban azonban inkább impozáns épületeket, elegáns éttermeket keress, amelyek ellensúlyozni tudják a zord időjárást. 

Most pedig következzenek a helyszínek!

1. Székesfehérvár: Bory-vár

A romantikus, trombitafolyondárral befuttatott csipkés oromzatú vár karcsú tornyaival, íves rózsaablakaival és kerengőivel példaértékű szerelmet idéz elénk. Bory Jenő 40 nyáron át a két kezével építette ezt a várat imádott feleségének, aki férjura munkáit festményeivel koronázta meg. Az épület minden egyes szeglete a végtelen és időtlen szerelemről mesél. Ideális választás azoknak a pároknak, akik szeretik a vadregényes helyszíneket és mesés hangulatra vágynak.

Bory-vár honlapja >>>

 


2. Martonvásár: Barokk kastély tóval és angolkerttel

A Budapesttől 30 kilométerre fekvő Martonvásár a fiatal jegyesek egyik legkedveltebb esketőhelye. A Brunszkvik-kastélyt körülölelő angolkert kiválóan alkalmas a ceremónia utáni zavartalan fotózásra. A közelben remek éttermek, panziók, fogadók várják a vendégsereg kiszolgálását. Javasoljuk azoknak a pároknak, akik szeretik a vízpartot és a természetet.

Martonvásár honlapja >>>

 

 

3. Budapest: Vajdahunyadvár és Jáki kápolna

Elsősorban budapestieknek ajánljuk a Városligeti Műjégpálya mögött található épületcsoportot. A műjégpálya a nyári hónapokban csónakázó tóként üzemel, ezért fűzfákkal és platánokkal övezett parja ideális az esküvői fotózásra. A Mezőgazdasági Múzeummal szemközt álló Jáki kápolna esküvői szertartások színhelye, s a mellette található kerengő és vadászterem ideális helyszíne lehet az esküvőt követő fogadásnak illetve vacsorának.

Vajdahunyadvár honlapja >>>

 

 

4. Keszthely: Festetics-kastély

Minden Balaton-rajongónak szívből ajánljuk a Keszthelyen található Festetics kastélyt, ahol az esküvői ceremónia mellett hangversenyt és klasszikus esküvői bált is szervezhetünk. Amennyiben csak az esküvői szertartást szeretnénk a kastélyban tartani, a környező utcákban számtalan elegáns éttermet találunk az esküvői fogadásra.

Keszthely honlapja >>>

 

 

5. Balatongyörök: Kastély Hotel

Szintén a Balaton szerelmeseinek ajánljuk az alábbi kastélyt, amely csodaszép virágos kertjével, tágas termeivel és elegáns éttermével kitűnő választás lehet. A vendégsereget a kastély szomszédságában található romantikus faházakban szállásolhatjuk el, és ha épp hét ágra süt a nap, a násznép az esküvőt követő napon bátran csobbanhat egyet a Balaton zöldesen lágy, hűs vizében.

Balatongyöröki Kastély Hotel honlapja >>>

Néhány jó tanács

Az esküvő sikere azonban minden esetben azon fog múlni, hogy TI hogy érzitek magatokat. Éppen ezért gondosan, körültekintően és időben (azaz legalább 6 hónappal az esküvő előtt) döntsetek a helyszínről. Gondoljatok arra is, hogy a nyári hónapok szeszélyesek: lehet forró, de zápor-áztatta júliusunk és augusztusunk. Biztosítsatok a vendégeknek (és magatoknak) fedett vacsorázóhelyet, és a ceremóniákhoz közeli szállást. 

A legfontosabb azonban mindenképpen az, hogy boldogok és fesztelenek legyetek! Ez a nap értetek van, rólatok szól! Senki és semmi nem ronthatja el, éppen ezért ne aggódjatok semmin, és élvezzétek a pillanatot, életetek egyik legszebb és legemlékezetesebb napját!

Minden házasulandó szerelmes párnak nagyon sok boldogságot, és hosszú, gyermekáldásban gazdag éveket kívánunk sok szeretettel:
A Kiskegyed csapata

(Esküvő Világ)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből