Nyomtatás

Mennyibe kerül ma egy esküvő szervezése?

2264

Ha hamarosan esküvője lesz, ezt feltétlen olvassa el. 3 millió forintba kerül manapság egy átlagos esküvő, de a 7-12 millió forint sem ritka. Mutatjuk, hogy pontosan mire és mennyit kell költeni. Amikor az ifjú pár tervezgeti esküvőjét, először is a mikor és hol kérdésre keresik a választ, aztán hogy hány vendéget hívjunk, mibe öltözzünk, mi legyen a menü és a többi. De mindegyik kérdés mögött ott a dilemma: mit engedhetünk meg magunknak, s miből fizetjük a számlát?

Néhány esküvőszervező cég aktuális kalkulációi között tallózva, megmutatjuk, mi mibe kerülhet.

Egybehangzó megállapítás, hogy az esküvői menü ára 10-12 ezer forint egy vendégre számítva, tehát 80 főre nagyjából 800-880 ezer forint.

Ehhez még hozzájön az italfogyasztás is, így csak az étel-ital 1 millió 200 ezer forint is lehet. Az esküvői torta ára attól függően változik, hogy Budapesten vagy vidéken rendeli meg a pár, illetve hogy milyen extrákat választ hozzá, így 45-180 ezer forintba is kerülhet.

A menyasszonyi ruha ára 60-250 ezer forint között mozog, a bérlés átlagosan 150-170 ezer.

Az öltöny árát 30-50 ezerre taksálják, bár nyilván nem a Bosstól. Ehhez jön még a kiegészítők ára, a fátyol, a menyasszony és a vőlegény cipője, a menyecskeruha és a koszorúslány ruhák összköltsége elérheti a 100-120 ezer forintot is. A karikagyűrűk is száz-, esetenként többszázezer forintos kiadást képeznek. A fodrász, a sminkes és a körmös munkája szintén fontos tényező, főleg, ha próbahaj és próbasmink is készül. A három szolgáltatás összesen 40-50 ezer forint is lehet.

A virágdekoráció sincs ingyen. Egy menyasszonyi csokor ára 10-20 ezer forint. A dobócsokor 3-5 ezer, de ott vannak még az asztali dekorációk, az autódíszek, és a szertartás helyszínének díszítése is. Mindent egybevéve itt is több mint százezer forintos kiadással kalkulálhatunk. A meghívók darabonként 200-500 forintba kerülnek.

De ez még közel sem minden

Egy profi ceremóniamester (vőfély) díja 100-200 ezer, a fotósok/videósok pedig akár 2-300 ezer forintot is elkérhetnek. Ebben – a szervezők szerint – sok esetben benne van a drónvideó készítése is. Az autóbérlés díja típusonként eltérő lehet, de nagyjából 100-150 ezer forint per nap, egy limuzin esetében 80-120 ezer forint óránként.

A szabadtéri helyszínek bérleti díja is igen változó, 10-150 ezer között mozog. Egy esküvőszervező 180-300 ezer forintot is elkérhet csak a szervezésért. A vendégek részére sok pár biztosít szállást, ennek költségét gyakran a párok, sok esetben viszont a vendégek fizetik. Két ágyas szobánként általában 5-20 ezer forinttal lehet számolni, a helyszíntől függően.

A szervezők szerint az idén egy átlagos esküvő, 80 fős vendégséggel számolva 2,5-3 millió forintba kerül.

Arról nincs adatunk, hogy mennyibe kerül a legdrágább esküvő Magyarországon, de az esküvőszervező cégek olyan párokkal is gyakran találkoznak, akik 7-12 millió forintot is szívesen költenek a nagy napra. A határ valóban a csillagos ég, hiszen még ezer és egy tétellel lehet növelni a kívánságlistát. Akár egy lovas hintóval, helikopterezéssel, motorcsónakázással, de vannak olyan párok, akik legszívesebben egy hőlégballonba szállnának a szertartás után, akár csak a fotózás kedvéért is.

Az más kérdés, hogy a kiadásokból mennyi térül meg az ajándékozásból, a menyasszony táncoltatásból…

Forrás: novekedes.hu

 

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből