Nyomtatás

Hogyan válaszd ki a megfelelő parfümöt az esküvődre?

616

Illatok és emlékek – akár szinonimái is lehetnének egymásnak. A magunkon viselt parfümöket, és a környezetünket körül lengő illatokat az agyunk ennek felismeréséért felelős területe hosszú éveken át megőrzi, és utóbb emlékkönyvként tárja elénk a múlt történéseit. Nem csoda, hogy épp ezért az esküvőkön is törekszünk arra, hogy olyan parfümöt válasszunk, olyan enteriőrillatot használjunk, amelyek később felidézik számunkra ezeket a pillanatokat.

Cikkünkben ezek kiválasztásához nyújtunk támpontokat és segítséget. Az „igazi” megtalálása persze talán még nehezebb, mint a hétköznapokban, hiszen ki ne szeretne még különlegesebb, még egyedibb és emlékezetesebb illatot találni, mint amelyet egyébként a hétköznapokban is visel. Talán itt tennénk mindjárt egy gondolatnyi kitérőt, hogy elmondjuk, miért is kap ez jelentőséget. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy azok az illatok, amelyeket korábban magadon viseltél, akár egész hosszú életszakasz emlékét voltak képesek átfogni. Nem feltétlenül kötötted őket konkrét eseményhez, inkább időszakosan maradt meg a gondolataidban.

Az esküvőd viszont nem olyan nap, mint amilyen az összes többi. Megismételhetetlen és egyszeri, amihez igenis dukál egy olyan illat, amelyet csak ehhez az alkalomhoz tudsz társítani. Így ha később a házassági évfordulótokon, vagy akár a nehezebb időszakokban előveszed, kétségtelenül csal majd jó pár mosolyt az arcotokra.

Közös nevező azonban a parfümökben, hogy legyen az alkalom bármilyen, a bőrünkön viselt illat, annak karakteressége, játéka, finomsága rengeteget képes elárulni a személyiségünkről. Hogy kicsit jobban megismerd az illatcsaládokat, nyolc kategóriába soroljuk számodra a legismertebbeket, amelyekkel a parfümériákban találkozhatsz. Ezek az illatok lehetnek virágosak, gyümölcsösek, friss citrusosak, fásak, fűszeresek, orientálisak, ciprus családba tartozóak, vagy fougere jegyet hordozóak.

A sor első fele külön magyarázatot nem kíván, viszont talán az utolsó három típus már egy kis leírásra szorul. Az orientális illatokat a keleti, édes, fűszeres gyökerekről lehet megismerni, a ciprust pedig épp ellenkezőleg, a friss, könnyű, zöldes aromákról. A fougere pedig az egyik legrégebbi francia illatanyag család, amely a levendula, a tölgymoha és a kumarin jegyeit fogja közre.

Ezekkel a jelzőkkel már könnyebben körül tudod írni, melyik az a hangulat, ami a legközelebb áll a személyiségedhez. Ha például klasszikus, romantikus típusba sorolnád magad, a virágos illatok azok, amelyek leginkább kifejezik a nőiességet a külvilág számára. Így válogathatsz a könnyedebb illatokból, például frézia, bazsarózsa, gyöngyvirág, vagy a karakteresebb és gazdagabb tubarózsából, jázminból, magnóliából, gardéniából. 

Ha magadat játékosabb, sportosabb személyiségjegyekkel jellemeznéd, akkor az üde citrusos, vagy a friss gyümölcsös illatok között találhatod meg a legideálisabbat – legyen szó akár citromról, narancsról, grapefruitról, almáról, trópusi gyümölcsökről.

Abban az esetben pedig, ha egy karakán, erős és határozott személyiséggel bírsz, az orientális, fás, fűszeres illatok lesznek nyerők számodra.

A fentieken túl természetesen számos olyan részletet számításba vehetsz, amelyek segítenek abban, hogy a legtesthezállóbb parfümöt válaszd ki az esküvődre. Hogy ezeket minél átláthatóbban megismerd, az alábbiakban egy-egy témakör köré gyűjtve mutatjuk be a főbb támpontokat.

Olvass tovább: Hogyan válaszd ki a megfelelő parfümöt az esküvődre?

(Esküvő Világ)
Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből