Nyomtatás

Esküvői parfüm kiválasztása – Tippek!

604

Az általunk kiválasztott illatnak hatalma, lelke, története van, ezért lehet jóval összetettebb feladat az esküvői parfüm kiválasztása, mint azt elsőre gondolnánk. Ugye ti is átéltétek már azt a különleges élményt, amikor az utcán sétálva megéreztétek egy parfüm illatát, és hirtelen milliónyi emlékkel telt csordultig a szívetek?

Ez nem véletlen! Pontosan ezt a kártyát kell kijátszani a nagy napon is. Egy jó illat láthatatlan hidat alkot az emlékeitek között, úgyhogy segítünk megtalálni a tökéletes parfümöt, mely az oltárhoz kísérhet titeket.

Esküvői parfüm kisokos

Bár egy parfüm nem űrrakéta, mégis milliónyi adat rejlik a kis üvegcséken, melyek alapvetően meghatározzák az illat minőségét, tartósságát. Esküvői parfüm kiválasztása közben érdemes ezeket is szem előtt tartani.

Az EDP (Eau de Parfum) az egyik legnépszerűbb és egyben legdrágább parfümkoncentráció, hisz minimum 20 %-os parfümolajat tartalmaz. Ennek köszönhetően nagyon tartós, akár egy teljes napig is érezhető a bőrünkön.

Az EDT (Eau de Toilette) egy jóval gyengébb, illékonyabb parfüm, hisz 10 %-os parfümolajat tartalmaz. Könnyebb, olcsóbb parfümről van szó, mely kevésbé is tartós.

Az EDC (Eau de Cologne) eredetileg egy német parfümmárka volt, ma már a leggyengébb, 5%-os parfümkoncentrációt jelöli.

Ha a parfümnél feltüntetik az illatszinteket (illatpiramist), érdemes tudnotok, hogy felülről haladva, a fejillatok jelölik a legillékonyabb összetevőket, melyeket maximum 5-30 másodpercig érzünk, de ez az illat adja az első benyomást.

Az utána következő szív illatok 10-30 perc után bontakoznak ki, ez alapján lehet besorolni a parfümöt, bizonyos illat kategóriákba. A legmélyebben rejtőző, alap illatok csak pár óra elteltével válnak érzékelhetővé, és akár egy egész napon át is megmarad a bőrünkön.

Esküvői parfüm kiválasztása

Most, hogy már tudjuk, mi mit jelöl a kis csoda üvegcsén, érdemes megtanulnunk, hogy a tökéletes esküvői parfüm kiválasztása hogyan lesz igazán sikeres.

Ahhoz, hogy olyan illatot tudj választani, amely nem csak az esküvődnek, de a te védjegyeddé is válik, ismerned kell önmagad. Kísérletezz, hogy melyik illatkategória tetszik a legjobban, és, hogy melyik áll jól neked. A parfüm reakcióba lép a bőröddel, a levegővel, tehát választás közben mindig fújj a csuklódra vagy nyakadra (ezeken a pontokon vékonyabb a bőr, így a vérkeringés miatt melegebb a felület, jobba érezhető az illat) és várj pár percet, hogy megérezhesd a valódi illatot.

Vedd figyelembe, hogy esküvőd milyen évszakban lesz, hisz például egy túl tömény illat émelyítően hathat a nyári forróságban.

Milyen illat illik hozzám?

A személyiségünk alapvető jegyei tökéletesen megmutatják a helyes irányt az esküvői parfüm kiválasztása közben. Az elegáns, romantikus arákhoz a virágos, gyümölcsös, kissé édesebb illatok illenek, míg a letisztultabb, sportosabb menyasszonyokhoz jól passzolhatnak a citrusos, friss, üde aromák.

Az igazán buja menyecskék bátran választhatnak a fűszeresebb, keleties hangulatot árasztó parfümök közül, a lényeg, hogy harmonizáljon az illat a személyiségetekkel.

A teljes cikk: Esküvői parfüm kiválasztása – Tippek!

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből