Nyomtatás

Az “igen” előtt pár órával – A készülődés pillanatai egy sminkes szemével

934

Az elmúlt években nem csak, mint szolgáltató, hanem mint családtag és közeli barát is részt vettem a menyasszonyi készülődések varázslatos pillanataiban. Különlegesek ezek az alkalmak, hiszen a legtöbb nő imád nagybetűs NŐ lenni, és mindenki ilyenkor mutatja a legjobb, legmagabiztosabb és legszebb arcát. Mindig öröm nézni, mikor már kész sminkben, hajban és talpig fehérben a tükör elé áll a menyasszony, és egyszerre látom a szemében az elégedettséget, meglepettséget, csodálatot, békét és azt a kislányt, aki régóta várt már erre a pillanatra. Tényleg varázslatos, és nagyon boldog vagyok, hogy ezekhez az érzésekhez én is hozzá járulhatok a munkámmal.

Mennyi időbe telik, amíg egy esküvői smink elkészül?

Szolgáltatóként, – jelen esetben sminkesként – arra törekszem, hogy a menyasszony és a női családtagok, valamint a barátnők mind egy olyan nyugodt légkörben készülhessenek, ahol az idő, mintha lelassult volna, kiélvezhessenek minden apró izgalmas vissza nem térő percet. Ehhez persze nem árt megfelelő időt tervezni a készülődésre.

A menyasszonyi smink elkészítésére másfél órát, a további sminkekre háromnegyed órát számolok, így biztosan bőven elég idő áll rendelkezésre.

Amennyiben a létszám miatt korán szükséges elkezdeni a készülődést, érdemes előbb a rokonok, barátnők sminkjét készíteni, hogy a menyasszony kipihenve, rohanás nélkül készülhessen és érkezhessen. A smink rendszerint az utolsó szépítés, a haj és a manikűr után, így ezek időszükségletével is számolni kell.

A sminkes székbe a menyasszony általában egy kényelmes és elegáns selyemköntösben érkezik. A fotós is jelen van már a délelőtt folyamán, és amíg én sminkelek, ő készít néhány részlet fotót a ruháról, cipőről, ékszerekről, majd a kész sminkről, valamint a folyamatról is. Ez idő alatt a koszorúslányok, barátnők és örömanyák körül vesznek minket, és megosztanak rengeteg közös történetet, olykor szívmelengetőt, vagy akár parádésat. A háttérben halkan szól a zene, a lányok pohárral a kezükben csicseregnek. Ezek olyan pillanatok, amik a családi album legszebb lapjain kapnak helyet.

A természetes, vízálló smink titkai

Rengetegen keresnek fel úgy, hogy „Szeretnék egy finom, és visszafogott sminket, mert a hétköznapokon nem igen szoktam festékhez nyúlni.” Igyekszem ilyenkor olyan sminket alkotni, amiben azok a menyasszonyok is kényelmesen érzik magukat, önazonosak maradhatnak, akik ritkán viselnek alapozót, vagy szemfestéket. A menyasszonyi sminkek terén a legfőbb irányelvem mindig a természetesség és a visszafogottság.

A próbasminkek alkalmával lehetőségünk nyílik közösen megtervezni a nagy napra kívánt megjelenést, így a készülődés perceiben rutinosan nyúlhatok a menyasszony számára bevált sminkek után.

Minden esetben vízálló termékekkel dolgozom, nehogy a könnyek vagy nyáron a nagy meleg kárt tegyen a sminkben. A vízálló szempillaspirál legnagyobb rajongói mégis az örömanyák, akik már délelőtt a kezükben szorongatják a zsebkendőt, és időnként megtörlik örömkönnyes szemüket.

A teljes cikk: Az “igen” előtt pár órával – A készülődés pillanatai egy sminkes szemével

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből