Nyomtatás

A szupertartós esküvői smink fortélyai

1326

Tükröm, tükröm mondd meg nékem, kié a legszebb esküvői smink a vidéken?  Természetesen a Tiéd, kedves menyasszony, ha ügyes kezű a sminkesed, jól választod ki a sminked stílusát, felkészülsz a várható könnyzáporra, és csókálló rúzst használsz.

A szupertartós esküvői smink fortélyai

No de nem kell megijedni ezektől a részletektől, mert most górcső alá vesszük, hogy milyen egy igazán csodás esküvői smink, ami még az „ereszdelahajamat” után sem folyik szét!

Stílus mindenekfelett!  

Bizony, nemcsak a menyasszonyi ruhánál kell odafigyelni, hogy stílusos darabot válasszatok, hanem az esküvői sminketeknél is! Nagyon fontos, hogy harmonizáljon a személyiségetekkel, különben a smink csak festékek halmaza lesz, amit az arcotok vásznára festettek fel. Természetesnek kell magatokat éreznetek a nagy napon!

Gondoljátok végig, hogy a hétköznapokban hogyan szoktátok magatokat sminkelni, mi az, amihez mindenképp ragaszkodtok az esküvői sminketeknél, és mi az, amit szívesen kipróbálnátok. Ultra divatos manapság a natúr színű szem egy határozott tusvonallal, dús szempillákkal, és élénk színű rúzzsal. Tuti kombó! Kísérletezni szabad, de nem az utolsó pillanatokban!

Tipp!

Ha vagányabb menyasszonyi ruhát választottatok, amihez esetleg egy dögös piros tűsarkút vesztek fel, használjátok bátran ezt a színt a sminketekben is! Stílusos csábítók lesztek!

Szem-szájnak ingere

Vagy ez, vagy az! Válasszátok ki, hogy a szemeteket, vagy a szátokat szeretnétek-e hangsúlyozni! A kettő itt nem nyerő! Füstös szem nude rúzzsal, vagy naturális szem élénk rúzzsal? Mindegy melyik mellett döntötök, a lényeg, hogy ti szépnek lássátok magatokat az esküvőtök napján.  Ne aggódjatok, azok lesztek!

Ha amellett voksoltok, hogy a szemeteket hangsúlyozzátok, nagyon fontos, hogy megtaláljátok azt a színt és azt az intenzitást, amiben nem érzitek úgy, hogy tini korotok kedvenc rock együttesének a koncertjére mentek. Ha viszont hangsúlyos szájról álmodoztok, érdemes kipróbálni több árnyalatot is, és figyelembe venni, hogy mennyire szeretnétek lebarnulni még az esküvő előtt, mert teljesen más árnyalatok állnak jól világos, és sötétebb bőrtónushoz!

Ötlet!

Ha világos bőrtónussal rendelkeztek, remekül fog állni nektek egy pink színű rúzs, ha viszont barnább bőrűek vagytok, lubickoljatok a bordó árnyalatainak tengerében!

Csontosítás és highlighter

Talán már minden menyasszonynak ismerősek ezek a szavak, de hogy mit is jelentenek, mire jók, és miért rebegjünk hálát értük? A válasz nagyon egyszerű! Azért, mert képesek tökéletesre formázni az arcotokat! Ha szeretnétek karcsúbb derekat, ott van a fűző, ha kisebb popsit szeretnétek, ott vannak az alakformáló fehérneműk. De egyiket sem használhatjátok, ha keskenyebb, vagy tokamentesebb pofit szeretnétek.

Már repülnek is felénk a highlighterek és csontosító paletták, mint szuperhősök az égen! Egy kis árnyékolás ide, egy kis fényesítés oda, és máris kész a tökéletes arccsont, és kontúr. És valljuk be, ugye mind arra vágyunk?!

Aranyszabály!

Egy esküvői sminknél ne ijedjetek meg, ha minden csillogni fog! Elengedhetetlen a csillogás ahhoz, hogy az esküvői fotón az arcotokon kellően tükröződjenek a fények. Még a nude szemhéjpúderekből is érdemes gyöngyházfényűt használni, hogy igazán élettel teli legyen a tekintetetek!

Esküvői smink – Próba, próba, próba!

Ahogy az esküvői frizuránál, úgy az esküvői sminknél is elengedhetetlen, hogy próbasminket kérjetek a nagy nap előtt! Már csak azért is, mert egy smink, ami egy fotón vagy magazinban elnyerte a tetszéseteket, egyáltalán nem biztos, hogy rajtatok is úgy fog állni, ahogy elképzeltétek. Ilyenkor még van lehetőség kísérletezni, színeket válogatni.

Azonban, ha elértétek a tökéletes állapotot, fényképezzétek le, hogy legyen miből inspirálódni a nagy napon, hisz nem várhatjuk el a sminkesektől, hogy fényképszerűen felidézzék magukban a végleges sminketek verzióját. Jobb biztosra menni, na meg persze ti is tudjátok, milyen jó lesz minden este lefekvés előtt meglesni még egyszer a képet, és arról álmodozni, hogy mennyire csodásak lesztek az esküvőtökön!

S.O.S. pipere csomag

Fújhatjátok, fixálhatjátok a sminketeket akárhogy, előfordulhatnak balesetek, amikre érdemes előre felkészülni! Mindenképp legyen nálatok áttetsző púder, ami a fotózás megpróbáltatásainál is nagyon jól fog jönni. Csak semmi fénylő homlok!

Szerezzétek be azt a rúzst, amit a sminkesetek használt, így bármikor vissza tudjátok varázsolni a színt az ajkatokra! Tegyetek a csomagba sminklemosó kendőt, mert ezzel a hirtelen elkenődött szemfestéket anélkül tudjátok majd letörölni, hogy jobban elkennétek, és legyen nálatok vízálló szempillaspirál is, szerintem tudjátok miért… Ugye, lányok?

Fontos!

Ha úgy döntötök, hogy tartós műszempillát szeretnétek, és még soha nem volt rajtatok, az esküvőtök előtt legalább 2 hónappal menjetek el, és rakassátok fel! Elsőre lehet, hogy furcsa érzés lesz, és az is hamar kiderül így, hogy bírja-e egyáltalán a szemetek. Az biztos, hogy ebben az esetben nem kell aggódnotok, hogy lefolyik-e a szempillaspirál!

Sokféle hosszból, göndörségből és sűrűségből választhattok, de mindig tartsátok szem előtt a természetességet! Egy kis szempilla tuning azonban bőven belefér!

Legyen bármilyen színű a rúzsotok, bármennyire füstös a szemetek, nem lesz elég, ha csak a highlightertől csillogtok. Az esküvői sminketek legfontosabb eleme a mosolyotok lesz, amitől igazán életre kel majd az arcotok! Tükröm, tükröm mondd meg nékem… Ti vagytok a legszebb menyasszonyok a vidéken!

 

(Forrás: www.habosbabos.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből