Nyomtatás

Mi legyen a menyasszonyi ruha sorsa az esküvő után?

1067

Mi legyen a menyasszonyi ruha sorsa az esküvő után? A tudatosság, az újrahasznosítás és a fenntarthatóság jegyében olyan tippeket és tudnivalókat gyűjtöttünk össze, melyek segítségedre lesznek abban, hogy életed legfontosabb napja ne az utolsó legyen a menyasszonyi ruhád történetében.

Évtizedekig álmodozol róla. Évekig keresed. Hónapokig figyeled, miképpen lesz a tervekből és a polcokon pihenő legnemesebb alapanyagokból kész ruhadarab. Hetekig izgulsz, vajon jól választottál-e, eléggé tetszik-e majd a vőlegényednek. Végül csupán egy napig viseled. A menyasszonyi ruha életútjáról az esküvő napjáig oly sokat beszélünk, miközben utóélete méltatlanul keveset kerül a figyelem centrumába.

Megfelelő utókezelés

Ahhoz, hogy az esküvői ruhádat annak teljes szépségében és minőségében őrizhesd meg, fontos, hogy a nagy napot követően minél hamarabb – legkésőbb egy héten belül – elvidd egy olyan tisztító céghez, amely vállal száraz tisztítást, azaz rendelkezik “dry cleaning” szolgáltatással. Az esküvői ruhák alapanyagai ugyanis olyan finom csipkékből, selymekből, organzából és más érzékeny matériákból tevődnek össze, amelyek alkalmatlanok a mosógépben történő klasszikus mosás körülményeit sértetlenül átvészelni. A foltok és a szennyeződések eltávolítása viszont kardinális kérdés, ha szeretnéd, hogy a ruhádra került foltok és az uszályon megülő por ne hagyjon nyomot, vagy hogy a fehér alapanyag idővel ne nyúljon át sárgás árnyalatba.

Plusz tipp: mivel a 3D virágapplikációk, gyöngyök és és egyéb aprólékos részletek különösen sérülékenyek, ha biztosra szeretnél menni, kérj egy kis darab mintát a ruhád anyagából, és vidd el azt a tisztítónak. Így ők is ellenőrizhetik, hogy melyik a leghatásosabb eljárás, ami még nem okoz kárt a ruhád épségében.

Adományozd el!

Minden bizonnyal nem kell bizonygatnunk számodra, hogy egy esküvő végösszege milyen magaslatokat érhet el. Sokan csak ábrándozhatnak arról, hogy az igent mesebeli körülmények között, álmaik helyszínén és ruhájában mondhatják ki. S bár a lényeg nem is a külcsíny, vagy az, hogy házasodni csakis megkomponált “díszletben” lehetséges, mégis sok nőben gyerekkora óta él az a kép, hogy ez a nap az élete legtökéletesebb 24 órájaként írja majd be magát a történelembe.

Segíts azok álmát valóra váltani, akik azt a saját lehetőségeikhez mérten nem tudják megvalósatani, és ajánld fel a ruhádat egy olyan menyasszony részére, akinek ezzel felejthetetlenné teheted a nagy napját. Erre lehetőséged van különféle szervezetek útján keresztül, de akár saját felhívás kezdeményezésével is. Biztasd arra az érdeklődőket, hogy írjanak számodra egy kis motivációs levelet, miért ők szolgálnak rá leginkább arra, hogy a ruhádat nekik ajándékozd. Meglátod, számodra ez legalább akkora ajándék lesz, mint a menyasszonyi ruhád új tulajdonosának.

A teljes cikk: Mi legyen a menyasszonyi ruha sorsa az esküvő után?

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből