Nyomtatás

Grace Kelly ikonikus menyasszonyi ruhája

943

Grace Kelly, Oscar-díjas amerikai színésznő, aki 1956. április 18-án összeházasodott III. Rainer monacói uralkodó herceggel. Az egész világon az évszázad esküvőjeként emlegették ezt a napot.  Még sosem történt olyan esküvői esemény, amelyet ekkora érdeklődéssel vártak az emberek amerikában és európában is egyaránt. A fontos pillanatokat forgatócsoportok és fotósok örökítették meg, sőt két hét múlva már a mozikban is játszották az esküvőről forgatott filmet. A polgári szertartás a palota tróntermében zajlott, ahol a színésznő egy vajszínű csipkével díszített halvány rózsaszín taft ruhát viselt fehér kesztyűvel és Júlia-sapkával.

Április 19-én folytatódott a ceremónia a templomi esküvővel, a monacói Szent Miklós-katedrálisban. Grace Kelly esküvőre készített ruháját Helen Rose jelmeztervező nevéhez köthetjük. Nem kevesebb, mint hat hét alatt készült el és több mint 30 varrónő dolgozott rajta. Selyemtaftból és gros de longre selyemből, valamint antik Valenciennes-csipkéből készült. A majd 100 méteres selyemtüll fátylát csipkével szegélyezték, amely egy gyönggyel kivarrt Júlia-sapkáról hullt alá.  A ruha az MGM ajándéka volt a színésznő számára, amely jókora értéket képviselt. Később ez volt a minta például Katalin hercegné ruhájához is. Az esküvő utáni évek viszonylagos boldogságban teltek, noha Grace egész további életében nem tudta feldolgozni, hogy a színészetet abba kellett hagynia.

(Forrás: www.eskuvoinfo.com

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből