Nyomtatás

Esküvői öltöny viselése mesterfokon

1610

Az esküvőre való felkészülés során általában a legtöbb figyelmet a menyasszony kapja. De nem mehetünk el szó nélkül a vőlegény, és így az esküvői öltöny viselése mellett sem!

A korábbiakban már olvashattál az esküvői öltönyök sokféleségéről, és hogy milyen testalkathoz milyen öltözet előnyös, valamint a kiválasztásának folyamatáról is. Azonban sok altémának éppen csak a felszínét kapargattuk meg. Egészen eddig! Most beavatlak azokba a részletekbe, amiktől az összkép maga lesz a tökély: avagy, esküvői öltöny viselése mesterfokon!

A sort kezdjük az esküvői öltöny viselésének sorrendjében, vagyis felülről: tippek a zakó viseléséhez!

Az öltönyöd felsőrészének olyan hosszúnak kell lennie, hogy leérjen a nadrágod cipzárjának aljáig, és teljesen eltakarja a feneked.

Az öltönyökből vannak egy, kettő és háromgombos változatok is. Ezeknek a gombolása másképp működik. A legelső, amit figyelned kell az esküvői öltöny viselésekor, hogy egy kétgombos öltöny felső gombja, vagy egy háromgombos öltöny középső gombja mindig a köldököd felett helyezkedjen el.

Nem szép látvány, ha úgy ülsz le, hogy a zakód be van gombolva, ezért sose feledkezz meg kigombolni, mielőtt bárhol is helyet foglalsz. Így az esküvői fotókon is pazarul fogsz kinézni még a húsleves elfogyasztása közben is.

Ha háromrészes öltönyt szeretnél viselni, akkor a mellényed legalsó gombját hagyd kigombolva!

Attól függően, hogy milyen stílusú esküvőt szerveztek, változhat az esküvői öltöny stílusa is. Egy elegánsabb, komolyabb hangvételű menyegzőn hivatalosabb megjelenést kölcsönözhet neked egy legalább kétgombos öltöny, míg ha inkább a lazább stílust követed, akkor választhatsz egy egygombos változatot is, a smart casual vonalat képviselve.

Ha követed a divatot és szeretnél az esküvődön is a legújabb trendeknek megfelelően öltözni, akkor ajánlom a duplán hajtott hátú öltönyöket, amiknek keskeny a hajtókája.

Amennyiben szalonban vásárolod az öltönyt, és nem varratod, úgy nem is tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire figyelj a vállméretre! Ha egy kicsit is túllóg a válladon, akkor nem fog jól mutatni rajtad, és messziről látszódni fog, hogy nem olyan, mintha csak rád öntötték volna. Természetesen ki sem kell emelnem külön, hogy ez fordítva is igaz…ne tuszkold bele magad egy kisebb öltönybe, mert sem jól érezni nem fogod magad, se jól nem fogsz kinézni.

Az öltönyökön általában bevarrják a zsebeket, azokat nyugodtan engedd ki. Ki tudja, lehet szükséged lesz egy-két zsebre, de arra figyelj, hogy ne pakold tele őket!

Az esküvői öltöny viselésének másik fontos pontja: az ing!

Az ingujjad kb. 1-1.5 centivel lógjon ki a zakód ujjából. Tévképzet, hogy a kilógó ingujj hanyag megjelenést idéz elő, pont az ellenkezője!

Manapság már nem kötelező nyakkendőt felvenni még az esküvődre sem, főleg ha laza stílusban képzelitek el a nagy napot. Tehát ha nem viselsz nyakkendőt, akkor az inggallérodat nem kell begombolnod, ha viselsz, akkor pedig igen.

Örökzöld szín a fehér, ingből is nyugodtan válaszd, lehetetlen melléfogni vele. Ha kicsit kísérleteznél, akkor a kék árnyalatai még a biztonságos zónán belül vannak, szinte mindenkinek jól állnak, de a csíkos és kockás ingek is egyre nagyobb teret hódítanak.

Az ing legyen pamut, kényelmes és jó a légáteresztő-képessége. Ha casual, akkor lehet len, vagy len-pamut keverék is.

Tippek az öltöny nadrágjához:

Onnan tudod, hogy megfelelő a nadrágod hossza, hogy az éle pont a cipőd tetejéig ér le. Ha szűkszárú, slim fit nadrágot viselsz, akkor az alja nem fog tudni leérni a cipőd sarkáig a szárbőség miatt. Ilyenkor érdemes rövidebbre venni.

Figyelj rá, hogy ne legyen gyűrődés se a combrészen, se a fenéknél!

 

A teljes cikk: Esküvői öltöny viselése mesterfokon

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből