Nyomtatás

Tündérruhát mindenestül! - A nagy ruha előnyei és hátrányai

2143

Miről álmodik a lány? Ha a szőke herceg már megérkezett fehér lován, akkor egyértelműen az esküvői ruhájáról. Nem szükséges hangsúlyoznunk, hogy az esküvői készületek egyik legizgalmasabb, legboldogabb, s olykor legmacerásabb pontja kiválasztani a megfelelőt, az egyedit, a tökéletest; az álom ruhát.

Ahány menyasszony, annyi különböző elképzelés: romantikusan csipkézett, klasszikusan visszafogott szabású, tüllben úszó uszályos, modern kétrészes – csak, hogy a sokaságból kiemeljünk néhány stílusirányt. Ha lelki szemeink előtt még nem látjuk az esküvői ruha minden apró részletét, érdemes egy picit távolabbról rátekinteni, elképzelni, hogy mi az, ami hozzánk illik: nagy, hercegnős ruha, vagy inkább testünk vonalát követő, visszafogott? Vegyük sorra, milyen előnyei és hátrányai lehetnek az esküvőn egy nagy ruha viselésének!

Lélegzetelállító, ahogy a menyasszony a szertartáson a padsorok közt bevonul hatalmas ruhájában

 – akár csak egy tündérmeséből lépett volna ki. A nagy ruha egyértelműen sokréteges szoknyarészt is jelent; ennek esése, fix mozgása a ruha viselőjének mozdulatait is meghatározza. A menyasszony kisugárzása megváltozik, magabiztos lesz, kilép a „hétköznapi” szerepéből; a ruha viselése is hozzájárul ahhoz, hogy a Nagy Napon ő legyen a főszereplő vőlegényével együtt. Megismételhetetlen pillanat a vőlegény első reakciója, amikor meglátja jövőbeli feleségét a bevonuláskor. Ezt a pillanatot varázsolja még lenyűgözőbbé a hatalmas ruha, s az a pár perc örökké megmarad a házaspár emlékezetében.

Az esküvő további pontjain, például a gratulációnál, a vacsorára való bevonulásnál, nyitótáncnál is főszerepet kap a viselője és a ruha; ennek az élménynek a megélésére, amikor a szerettek körében tündököl az ember, az életben egyszer van lehetőség!

(Esküvő Világ)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből