Nyomtatás

A virágtól a menüig: inspirációk mesés tavaszi esküvőre

1661

Csicseregnek a madarak, nyílnak a virágok, színes a természet, a szerelem szinte tapintható: nem véletlen, hogy oly sokan tavasszal mondják ki a boldogító igent. Arról nem is beszélve, hogy egyre melegebb az idő, így végre a természet is lehet a szertartás és a lakodalom helyszíne. Ha mindig is tavaszi esküvőről álmodtatok, íme, egy kis segítség, hogy kihozzátok a legtöbbet a nagy napból! 

Csak természetesen 
Tavasszal az esküvői dekorációval nem lehet nehéz dolgotok. Igazodjatok csak a természethez, sőt bátran válasszátok háttérnek - akár a szertartásra is - a zöldellő, virágzó fákat. A cseresznyefa virágánál szebbet el sem képzelhettek. Főszerepet kaphatnak a pasztellszínek, a rózsaszín, a lila, de a fehér különféle árnyalatait is érdemes számításba venni. Ez az időszak kedvez a romantikus vagy a vintage esküvőknek.

Virágot mindenhova
Ilyenkor bőséges a választék, a pünkösdi rózsa, a tulipán, az orgona, a nárcisz és a jácint is nagyon kedvelt. A tavaszi virágok megjelenhetnek már a meghívón, de dekorálhattok velük a ceremónián, feldobhatjátok velük a padokat, a székeket, és a vázákról se feledkezzetek meg. Alakíthattok ki virágkaput, virágfolyosót. A menyasszony fejére is kerülhet mesés koszorú. Jó hír, hogy tavasszal viszonylag kedvező áron szerezhetitek be a pompás virágokat.

Szezonális menü
Sok kedvelt gyümölcsnek és zöldségnek most van a szezonja. Tervezzétek be a menübe! Megjelenhet az ünnepi kínálatban a spárga, a medvehagyma, a paradicsom, az újburgonya. Viszonylag korán érik az eper, amit a legkülönfélébb sütikbe is belecsempészhettek, de a gyümölcstálnak is fontos darabja lehet. Egyre melegebbek a napok, így a frissítők, a gyümölcsös limonádék, a laza koktélok is jólesnek a vendégeknek.

Szeszélyes időjárás
Bár márciusban és áprilisban a legtöbben még benti helyszíneket választanak, májusban népszerűek már a kinti ceremóniák és bulik. Ilyenkor nagyon szeszélyes az idő, tehát mindenképpen legyen alternatívátok hideg, esős időre is. Érdemes sátorról, benti helyszínről is gondoskodni.  Használhattok a dekorációhoz esernyőket, és ezeket rögtön tudjátok a násznéppel együtt hasznosítani, ha elkezd esni az eső.  Számoljatok azzal is, hogy bár nappal lehet, hogy meleg van, az esték még hűvösek.

(Forrás: eskuvotippek.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből