Nyomtatás

Milyen menyasszonyi csokrot válassz?

5410

A menyasszonyi csokor a boldogság jelképe, ezért elengedhetetlen kelléke az esküvőnek. A csokor kiválasztásakor sok szempontot kell figyelembe venni. Nem mindegy a csokor formája, a virágok fajtája és színe sem.

A legnépszerűbb virágok közé tartozik a tulipán, az orchidea, a gyöngyvirág, a gerbera a jácint, és természetesen a rózsa. A hagyomány szerint hófehér virágból készült a menyasszonyi csokor, de ez a trend mára már telesen megváltozott. A csokor egy meghatározó kiegészítője és dísze lett a menyasszonyi ruhának, melyek harmonikusan passzolnak egymáshoz színben és stílusban is.

A rózsa a legkedveltebb esküvői virág, hiszen a szerelem a szeretet és a szépség szimbóluma. Már az ókori görögök is Aphroditéhez, a szerelem istennőjéhez társították. Gyönyörű virágai a legtöbb menyasszonyi csokorban megtalálhatók.

A gerbera különböző színekben pompázik, és akár önmagában, de tulipánnal kombinálva is remek választás. Nagy és látványos virágai elegáns hatást nyújtanak. Mivel sokféle színben létezik, bármilyen menyasszonyi ruhához találhatunk belőle megfelelő árnyalatot. A gerberát esküvői virágdekorációként is érdemes felhasználni.

A tulipán is ideális választás, hiszen ez a virág a tökéletes szerelem szimbóluma. A piros tulipán az igaz szerelmet, a lila tulipán a királyi méltóságot, a sárga tulipán pedig a vidámságot, a játékosságot szimbolizálja.

Az orchidea szintén közkedvelt, hiszen az egyik legtartósabb virágfajta. Az orchideából készült menyasszonyi csokrot már napokkal az esküvő előtt el lehet készíteni, és semmit nem veszít frissességéből.

A gyöngyvirág csodálatos kis fehér virágaiból a legkifinomultabb csokrok készíthetők. Sokan a leggyengédebb, legszerényebb, legelragadóbb virágfajtának tartják, amelyet sok menyasszony szívesen választ a romantikus esküvőjéhez.

A jácintot szintén előszeretettel választják a menyasszonyok, főleg tavaszi esküvőkhöz. Lila és hófehér virágai jól mutatnak más virágokkal kombinálva. Önmagában ritkán készül belőle menyasszonyi csokor, inkább kiegészítő virágként alkalmazzák.

(Forrás: www.eskuvohelyszin.hu)

 

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből