Nyomtatás

A számos thai masszázs technikából melyiket válasszam? (1. rész)

1326

Izgalmas, hogy a thai masszázs hatása egyszerre nyugtató és serkentő. Miközben a testünk meghatározott részéire irányuló masszázs a teljes relaxáció felé vezet, megtapasztalhatjuk annak nem csak lazító, feszültségoldó, de fájdalomcsillapító hatásait is. A legtöbben arról számoltak be, hogy testileg és szellemileg frissebbnek, aktívabbnak, kiegyensúlyozottabbak érezték magukat...

 ... a thai masszázs után. Most induló sorozatunkban arra keressük a választ, hogy a különböző thai masszázs technikából – például tradicionális, aroma terápiás, hát-váll-nyak, négykezes-olajos, lávaköves – melyiket érdemes választani?

Kinek ajánljuk a tradicionális thai masszázst?

Ez a fajta ősi távol-keleti masszázs az egész test átmozgatása, azoknak ajánljuk, akiknek mindennapjaikból hiányoznak a változatos mozgásformák. Az egész testen alkalmazott ejárásnak sajátos koreográfiája van, az 1-1,5 órás masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, aki a tenyerén kívül a könyökét, térdét, talpát is használja testünk bizonyos speciális pontjainak nyomkodásához. A tradicionális thai masszázshoz nem használnak krémeket vagy olajat. A masszázs földre fektetett speciális matracon történik. A vendég kényelmes, könnyű ruhát visel a masszázs során.

maszazs2

Kulcs: a kimozgatásos technika

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a  talán leginkább egyedinek mondható sajátossága és értéke a kimozgatási technikákban rejlik. Tapasztalt masszőreink a kezelés során minden hozzáférhető izomcsoportot és fontosabb ízületet gondjaikba vesznek. Az egyes izmokat rendszerint némileg jobban megnyújtjuk annál, mint amennyire az antagonista izomcsoport képes lenne rá. Ezzel egyidejűleg az ízületeket is némileg alaposabban kimozgatják mint arra a saját mozgató izom lehetővé tenné. Így nem csoda, ha a finom feszítések hatására az izmok és szalagok fokozottabban el tudnak lazulni.

Testközelből is szeretné megismerni a thai masszázst?  Kattintson ide: luxurythaimassage.hu


Kapcsolódó cikkek:

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből