Nyomtatás

Segítség, eljegyeztek! – Hogyan tovább?

1791

Nos, ha éppen ezt a cikket böngészed, miközben 5 másodpercenként a bal kezedre sandítasz, akkor nagy valószínűséggel nem régiben neked is feltették azt a bizonyos bűvös kérdést: eljegyeztek, és egy szempillantás alatt barátnőből menyasszonnyá változtál. Engedd meg, hogy eljegyzésetek alkalmából ezúton is gratuláljak és sok, hosszan tartó, boldog pillanatot kívánjak nektek!

Életed hátralévő része most kezdődik, s ha velünk tartasz, akkor átsegítünk téged ama kanyargós ösvényen, amit esküvőszervezésnek hívnak, és ami sok-sok teendővel, rengeteg szerveznivalóval és váratlan fordulatokkal van kikövezve. Ám egy percig se aggódj, mert most megosztjuk veled az elkövetkezendő időszak legfontosabb lépéseit! 1. Először is, ha eddig még nem tetted volna, akkor teljes valódban éld át ezt a szívet melengető élményt, merülj el benne, raktározd el jól a szívedben az érzést, így később bármikor visszatérhetsz ebbe a buborékba, amikor szükséged lesz rá.

2. Miután kiörömködted magad, oszd meg a legközelebbi családtagokkal és barátokkal a hírt! Egy személyes találkozó, esetleg egy bensőséges hangvételű telefonhívás garantáltan őket is szuper hangulatba hozza majd, és értékelni fogják a gesztust. A közösségi média státuszodat csak ezután frissítsd, nehogy bárki is megbántódjon, mert nem tőled hallotta első kézből a jó hírt.

3. Következő lépésként, fontos egy tisztázó-ötletelő beszélgetést beiktatnod a pároddal, melynek során képet kaphattok arról, milyen elképzeléseitek vannak a nagy napot illetően. Nagy, hetedhét országra szóló lagzi legyen, vagy kis létszámú családias esküvő? Milyen évszakban legyen? Megszöktök inkább kettesben? No és ott van még a stílus, a színvilág, a helyszín, a zenekar, a virágos, meg a….na látod, ezernyi kérdés felmerülhet, s ha sikerül kialakítanotok egy közös nevezőt, onnan már könnyebb tovább lépni és belefogni a szervezésbe.

4. Inspirálódjatok, merítsetek ihletet, így könnyebben meghatározhatjátok az esküvőtők stílusát, arculatát. Pinterest tábláinkon és Instagram oldalunkon jobbnál-jobb ötleteket találtok. Készítsetek ábrándtáblát (moodboard), kollázsokat, hogy könnyebben tudjatok dönteni!

5. Tudom, ez a pont némiképp illúzióromboló lesz, de a piszkos anyagiak is hozzátartoznak egy esküvő megszervezéséhez. Határozzátok meg a költségvetést, hogy az egész eseményre mekkora összeget szántok, és ezen belül is felállíthattok limiteket, pl. hogy maximum mennyi pénz mehet ruhára, dekorációra, catering-re stb. Ez a költségvetés lesz a legfőbb támpontotok a szolgáltatók keresésénél, hiszen látni fogjátok, mi fér még bele, s mi az, amiről érdemes inkább lemondani, így biztos nem veritek magatokat felesleges költségekbe.

6. Amennyiben eddig erre még nem került sor, akkor az izzasztó anyagi kérdések után ideje elkészíttetnetek az eljegyzési fotóitokat! Egy megbízható és tehetséges fotográfus gyönyörű képekbe foglalja nektek ezeket az örömteli pillanatokat, így később, ha rátok tör a nosztalgia, csak elő kell venni az albumot és máris lehet olvadozni. Ez a lépés arra is jó, hogy tapasztalatot szerezzetek a fotóssal, illetve az egész fotózási folyamattal kapcsolatban, s lehet, hogy egyúttal már az esküvői fotós személyét is kipipálhatjátok a listán.

Olvass tovább: Segítség, eljegyeztek! – Hogyan tovább?

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből