Nyomtatás

Segítség- vegák az esküvőn!

771

Összefoglaltuk, hogy mi a teendő, ha vegetáriánus vagy vegán vendégek érkeznek a lagzira.

Minden rendben halad: megvan a helyszín, a ruha, a zenék, a dekoráció, a vendéglista - amit végigböngészve hamar rájöhetünk, hogy az esküvői menü kiválasztásakor gondolni kell a vegetáriánus vagy speciális étrend igényekre is.

Kezdjük az alapoknál!

Napjainkban egyre kevésbé számít meghökkentő dolognak a vegetáriánus, esetleg a vegán étrend és életmód követése. A félreértések elkerülése érdekében tisztázzuk gyorsan a fogalmakat! A vegetáriánusok nem esznek húst, míg a vegánok minden állati eredetű terméket kiiktattak a táplálkozásukból, azaz nem „csak” húst nem fogyasztanak, de tejtermékeket, tojást és mézet sem.

vegaeskuvo

Elsőre biztosan ijesztően hangozhat, hogy valaki teljesen lemondott a jól megszokott magyar konyha legfőbb alapanyagairól, illetve azt is feltételezhetjük, hogy a vegetáriánusok vagy vegánok csak salátát tudnak enni – öntet nélkül természetesen, hiszen a különböző öntetek is tartalmaznak általában tojást, joghurtot vagy tejet.

Másodjára rögtön az árak ugranak be, hogy akkor mennyi különféle ételt kell készíteni, olyan szolgáltatót találni, aki képes elkészíteni a speciális ételeket, és húspótlókat vásárolni kilószámra, nehogy éhen maradjanak a vendégek.

Pánikra azonban semmi ok!

Egyszerűbb összehozni egy vega és még az ételérzékenyek számára is megfelelő menüsort, mint gondolnánk, mondjuk is a tippeket hozzá!

  • Mérjétek fel az igényeket – akár a közösségi média segítségével!
  • Egyeztessetek a vendégekkel a nagy nap előtt az étrenddel kapcsolatosan!
  • Ha sok a vegetáriánus/vegán vendég, akkor célszerű lehet svédasztalt vagy egy külön a számukra kialakított "vega-sarkot" létesíteni, ahol mindenki talál kedvére való finomságot.
  • Használjunk jelöléseket az ételekre: jelezzük, hogyha egy étel vegán vagy minden mentes!
  • Jelezzük az allergén anyagokat, mint például a glutén, mogyoró, tej, tojás és szója!
  • Válasszunk szezonális zöldségeket és gyümölcsöket – nem csak a tápanyagtartalom, de az árak szempontjából is!
  • A bolti salátaöntetek és különböző szószok tartalmazhatnak tejet vagy tojást! Biztos, vegán tipp a szójaszósz és a balzsamecet.

vegaesk

Ami pedig a legfontosabb: legyetek nyitottak és kreatívak, hiszen sosem tudhatjuk, hogy egy elsőre problémásnak tűnő igényből, mi fog végül kisülni - lehet, hogy a vendégsereg új kedvenc étele!

Forrás: eskuvo.hu

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből