Nyomtatás

Nyitótánc a lakodalomban: így tedd igazán felejthetetlenné

1545

A lakodalom sokféle lehet: elegáns, bohókás, tematikus, hogy csak a legnépszerűbb trendeket említsük. Ami a közös bennük: a zene és a sok tánc. Hosszú órákat kell az ifjú párnak a parketten töltenie, ráadásul illik mindenkivel ropni legalább néhány percig. Az egész lagzi hangulatát feldobhatja egy jól megválasztott és begyakorolt nyitótánc. Tedd emlékezetessé a násznép számára, itt biztosan találsz inspirációt! 

A klasszikus tánc: a keringő mindig siker 

Régi szokás, hogy vacsora után az újdonsült házasok nyitják meg a lakodalom táncos részét. Ha elegánsabb esküvőt terveztek, vagy ragaszkodtok a hagyományokhoz, a klasszikus, lágyan hullámzó keringő kitűnő választás lehet. Amennyiben temperamentumosabbak vagytok, adjatok elő valamilyen latin táncot. Ha félelemmel gondoltok arra, milyen lesz, amikor minden tekintet rátok szegeződik, és nem vagytok igazán táncoslábúak, érdemes a nyitótánc koreográfiáját tanárral begyakorolni. Az alapokat bárki gond nélkül elsajátíthatja, így a botlábúak is magabiztosan mozoghatnak a parketten a nagy napon. Ne felejtsetek el időben bejelentkezni az órákra, hisz a koreográfia betanulásához általában 5-7 alkalom szükséges.

A meglepetéstánc: garantált a fergeteges hangulat

A neten mindig tarol, ha a friss házasok - a kedvenc zenéikből készített válogatásra - vicces produkciót adnak elő. Nálunk is egyre elterjedtebb, hogy az ifjú pár valami váratlannal rukkol elő. Még nagyobb hatást érhettek el, ha keringővel kezdődik a produkció, majd éles váltással jön a formabontó, vicces rész. A különleges fellépéshez extra ruhákat is beszerezhettek.
Ám nem csak ez az egyetlen módja, hogy emlékezetessé tegyétek a táncot. Meglephetitek a násznépet egy egyedi, személyes dallal (neten ingyenes programokkal könnyen készíthettek ilyet), amire kitalálhattok valami izgalmas koreográfiát. A legnagyobb durranás, ha flashmobbal szórakoztatjátok a közönséget. Vonjátok be a táncba a koszorúslányokat, a tanúkat, esetleg egy-két barátot. Végül táncoltassatok meg mindenkit! 

Dalok az első tánchoz

A dal kiválasztása legtöbbször hosszadalmas, sok vita is megelőzheti. Fontos, hogy mindketten a magatokénak érezzétek. Választhattok olyat, amihez szép emlékek – első tánc, csók, lánykérés – kötnek benneteket. Figyeljetek arra, hogy jól táncolható legyen, ezért nem árt, ha énekhang is van benne. Bátran vegyétek játékosra a figurát, és ne legyetek görcsösek. Tegyétek izgalmasabbá a zenét vagy a produkciót, énekeljétek fel egy részét, esetleg kommentáljátok a számot egy-egy vallomással. Ne legyen túl hosszú, maximum 2.5-3 perc. 

Olvass tovább: Nyitótánc a lakodalomban: így tedd igazán felejthetetlenné

(Esküvő Világ)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből