Nyomtatás

A tökéletes esküvői torta titkai

3119

Az esküvő nagy jelenetei közül az egyik legkülönlegesebb a torta felszolgálása. Zenebona, tűzijáték és kíváncsiság fogadja a beguruló tortakülönlegességet, amely remélhetőleg olyan finom is, amilyen gyönyörű.

Miből készüljön hát a fő desszert életünk legédesebb eseményére? Hogyan tálaljuk és mire figyeljünk oda a nagy létszámú esküvőkön?

Az alapanyag minőségét nem lehet túlértékelni

Aranyszabály, nem csak a tortánál, de itt hangsúlyosan, mert nagyon érzékeny készítményről van szó. A tökéletes menyasszonyi torta csakis kiváló minőségű, friss alapanyagokból készíthető el, ezért érdemes a legjobb helyről rendelni. Például, ha gyümölcsös, lehetőleg idénygyümölcsöt válasszunk, amiből garantáltan tud a cukrász válogatni.

torta2

Gondoljunk a laktóz- és gluténérzékenyekre is!

Ahogy az allergiásokra is! Az esküvői torta általában nem csak egyetlen darabot jelent, hanem a teljes násznép részére felszolgálandó tortamennyiséget. A fő torta lehet a saját kedvencünk, de számítanunk kell olyan vendégekre is, akik esetleg allergiások vagy érzékenyek valamelyik összetevőre.

Erről könnyen tudomást szerezhetünk, ha már a meghívón visszajelzést kérünk a különböző ételallergiákról is, nem csak a részvételről. Számukra természetesen külön biztosítsunk megfelelő összetételű esküvői tortát, lehetőleg előre egyeztetve a vendégekkel.

menttorta

Parfé, krémesek és a marcipán

Habok, krémek, fagyitorta – millió variációból kóstolhatunk mielőtt eldöntjük, mit választunk. Nyári időszakban az állandó hűtést igénylő esküvői parfétorták üdítőek lehetnek ugyan, de csak akkor válasszunk ilyen desszertet, ha meggyőződtünk róla, hogy elegendő hűtőkapacitás áll rendelkezésre.

Ezeket ugyanis nem lehet egyszerű hűtőkamrában tárolni, annál alacsonyabb hőmérsékletet kell biztosítani számukra. A krémes és habos verziók is kényesek, de legtöbbjüket a klasszikus hűtőkamra körülményei megfelelően kímélik.

parfe

A marcipános bevonat jól mutat az esküvői tortán, de túlságosan émelyítő ahhoz, hogy egy szelet marcipánmázát elfogyasszuk. Általában a könnyebb díszíthetőség miatt szokták alkalmazni, illetve sokkal stabilabbá válik tőle a torta.

Ha mégis marcipán, törekedjünk a lehető legvékonyabb rétegre, hiszen fel is kell vágni a tortát és a vastagabb külső réteg tönkreteheti a lágyabb piskóta és krém rétegeket. Akkor ízléses a szelet, ha egyben tudjuk felszolgálni és nem esik szét, márpedig minél frissebb a torta, annál érzékenyebb.

torta6

Egészben vagy szeletelve

Az esküvői tortát általában egészben hozzák be, majd a menyasszony és a vőlegény együtt kezdik meg. A vendégeknek szervírozott szeleteket érdemes előzetesen előkészíteni, hogy ne helyben kelljen centizgetni az adagokat. Jó megoldás, ha a fő torta megkezdése után külön kocsikon tolják be a többit, így gyorsan és kényelmesen kiszolgálhatjuk a násznépet – különösen a gyerekek lesznek hálásak ezért.

torta4

Ne kenjük egymásra az esküvői tortát!

Valaki egyszer valahol kicsit többet ihatott a kelleténél vagy mi, de az biztos, hogy a vőlegény és a menyasszony tortacsatája nem józan agyszülemény. Nem vicces, inkább kínos habos, krémes arccal, tortás ruhában bulizni a nagy napon. Lehet, hogy a násznép egy része nagyot nevetne rajtunk, de fél perces bohózattal nem éri meg tönkretenni a toalettünket és saját hangulatunkat.

torta5

Nem beszélve a fotókról, amik ez után készülnek.

Forrás: eskuvookosan.hu

 

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből