Nyomtatás

18 esküvői hagyomány, amit nyugodtan megváltoztathatsz

1638

Ajánljuk még a hagyományőrző párok figyelmébe is az alábbi néhány ötletet, amivel kicsit azért el lehet térni a klasszikus forgatókönyvtől.

Régi szabály szerint: a menyasszonyi ruha legyen fehér

elhagyható esküvői hagyományok18

Újdonság lehet: Ha nem mersz nagyot lépni, akkor maradhat a fehér ruha, de akkor is érdemes színekkel feldobni. Az egyszínű fehér ruhán már az ekrü csipke berakás is igen nagyot tud dobni. Lehet folytatni a színes fátyollal, cipővel, ékszerekkel, enyhén színezett szoknyával. Akarsz merész lenni? Jelenleg a pezsgő, fekete, pír és pasztell-színű ruhák és kiegészítők hódítanak a menta, levendula és búzavirágkék trendben.

Régi szabály szerint: a menyasszonynak hosszú, fehér fátylat kell viselnie

elhagyható esküvői hagyományok17

Újdonság lehet: elszakadva ettől a hagyománytól viselhető egy egyszerű fejdísz, elegáns fejpánt, szépen megkötött virágkorona, vagy néhány a ruhához illő csillogó hajcsat. Ha az esküvő stílusába belefér, a menyasszony haja önmagában is megállhatja a helyét.

Régi szabály szerint: két szín elég az esküvőn.

elhagyható esküvői hagyományok16

Újdonság lehet: Sosem értettem, miért csak kettő? Amikor rendelkezésre áll az egész paletta, és a színek nem kerülnek anyagilag többe. Akkor miért csak kettő szín? Miért ne lehetne annyi, amennyit csak akartok? Egyetlen trükköt kell figyelembe venni ahhoz, hogy a választott színek működjenek együtt. Mégpedig, hogy a kiegészítő színek telítettsége hasonló legyen.  Ekkor tudjuk azt mondani, hogy „megy hozzá az a szín”. (pl : rózsaszínhez, narancs és sárga, vagy a fehér mellé krém és pír mehet).

Régi szabály szerint: A hagyományos szertartás nem lehet egyedi

elhagyható esküvői hagyományok15

Újdonság lehet: Ez mégis csak a pár nagy napja, hadd legyen már egyedi! Redben, hogy a szertartás legyen hagyományőrző, de attól még lehet benne egy kis csavar. Szerencsére hozzánk is lassan, de begyűrűzött, a gyertya-, vagy homoköntés…stb. De nem kell itt sem megállni. Ha mondjuk két konyhán dolgozó házasodik össze, akkor homok helyett két adag fűszert keverjenek össze. Vagy két felszolgáló két koktélt, esetleg borászok két fajta bort is önthetnek.
Egy még kevésbé ismert hagyomány, hogy egy üveg bort szerelmes üzenetekkel el kell zárni egy dobozba, majd a kiválasztott évfordulón kell kinyitni a borral együtt.

Régi szabály szerint: Ha bevonulás, akkor Wagner nászindulója

elhagyható esküvői hagyományok14

Újdonság lehet: Természetesen egy nagyon szép műről van szó, ami tökéletes az esküvői bevonuláshoz, de messze nem az egyetlen lehetőség. Nézzetek vissza milyen kulturális örökség van mögöttetek, nyugodtan szólhat egy akusztikus bendzsó, skót duda, vagy akár egy mexikói mariachi zenekar. Egyáltalán nem kell ragaszkodni a klasszikusokhoz, a The Beatles-től Beyonce-ig vannak jó választások.

Régi szabály szerint: A szertartás legyen hivatalos esemény

elhagyható esküvői hagyományok13

Újdonság lehet: Legyen valóban hivatalos esemény, hisz különben elveszíteni a hitelét. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne feldobni egy kis viccel, vagy dizájnnal. Találj ki kisebb programokat, vagy játékokat, amivel a násznép elütheti az időt, amíg kezdődik a szertartás. Lehet egy személyre szabott mad lib szerű szójáték, vagy rövid keresztrejtvény, vicces megfejtéssel.

Régi szabály szerint: nem lehet látni egymást a ceremónia előtt.

elhagyható esküvői hagyományok12

Újdonság lehet: Ez a babon már régen bizonyította, hogy nem állja meg a helyét. Ezt elhagyva az egész nap fontos eseményein együtt lehettek. Sokak közvetlen a szertartás előttre időzítik a fotózást is. Ugyanis a nagy pillanat, amikor a vőlegény meglátja a menyasszony, ekkor is létrejön.

Régi szabály szerint: Rizs dobunk a párra

elhagyható esküvői hagyományok11

Újdonság lehet: A termékenységet szimbolizálva szoktunk rizst szórni az ifjú párra. De emellett annyi lehetőség van még. A vendégek dobhatnak szalagokat, konfettiket, vagy akár papírrepülőket is.
Bármit is dob a násznép a párra, ne felejtetek el papírtölcsért biztosítani nekik.

Olvass tovább: 18 esküvői hagyomány, amit nyugodtan megváltoztathatsz

(Esküvő Világ)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből