Nyomtatás

Minimoon – Ötletek nászút helyett

1113

Elutaznátok az esküvő után, de így is túl sok szabadnapot vettetek ki az esküvőre? Esetleg most nincs túl széles anyagi keretetek egy két hetes egzotikus nászútra? Semmi gond, utazzatok el egy minimoon-ra, és használjátok ki kicsiben a nászút minden előnyét!

Tudjuk, hogy minden út Rómába vezet, és Párizs a szerelmesek városa, de ha itt már jártatok, és valami romantikus különlegességre vágytok, mutatunk még néhány alternatívát számotokra, és mesélünk arról is, hogy miben másabb egy minimoon, mint egy nászút.

Mit is jelent a minimoon és miért érdemes belevágnotok?

A minimoon a honeymoon, azaz nászút szóból ered, gyakorlatilag annak egy rövidebb, általában hosszú hétvégére szóló változata: mini nászút. A legtöbb esetben az úticél így valamilyen közeli régióra esik, ami ugyanakkor mégis elég távol van ahhoz, hogy ki lehessen szakadni az itthoni hétköznapokból, és eltölthessetek kettesben néhány felejthetetlen napot.

Előnye, hogy az esküvő izgalmai után szinte azonnal lehetőségetek jut a pihenésre, nem kell hosszú órákat vagy napokat utazni a desztinációig, ráadásul kíméletesebb is a pénztárcátokhoz az esküvői költségetek után.

Szóval bőröndöket és útleveleket elő, és irány egy romantikus butikhotel, egy kalandos körút, egy nagyvárosi forgatag, vagy egy pihentető spa. Mutatjuk is, hogy milyen utakat gyűjtöttünk össze nektek!

Balaton-felvidék

Fotó: csodalatosbalaton.hu

Egy magyar úticéllal indítjuk a sort, mert nem kell elhagynunk ahhoz az országhatárt, hogy ékszerdobozokra találjunk; itthon is csodás helyszínek várnak rátok. A magyar Toszkánaként emlegetett vidék tobzódik a jó éttermekben, kirándulási lehetőségekben, romantikus villákban, és mind csak arra vár, hogy felfedezzétek őket. Béreljetek ki egy vitorlást, egyetek háztáji sonkákat és sajtokat, igyatok hozzá egy pohár bort, piknikezzetek a badacsonyi dűlőkön, reggelizzetek vasárnap reggel Káptalantótiban a piacon, és autózzatok végig a legszebb kanyargós utakon.

Pillantsatok rá a Káli Home Boutique Villa-ra Kővágóörsön, ebédeljetek a Kővirágban, a Mi a Kőben vagy a Káli Art Inn-ben, sétáljatok fel a Tihanyi Apátsághoz, borozzatok a Csendes dűlő szőlőbirtokon, etessetek hattyúkat Balatonfüreden, kutassatok régi csecsebecséket a tihanyi piac placcon, majd szakítsátok meg az esküvőt megelőző diétát egy jó kis sajtos-tejfölös lángossal a Balaton parton.

Taormina, Szicília

Fotó: Pinterest

Szicília még az olaszok szemében is egy külön fogalom, ami ugyan Olaszországhoz tartozik, de mégis – szubjektív értelemben – autonóm területként tekintenek rá.

Ne tévesszem meg A keresztapa trilógia képi világa, Szicíliában nem minden lakos Capo di tutti Capi vagy Don, helyette viszont tobzódik a gyönyörű tengerpartokban, mediterrán épületekben, ókori emlékekben, olíva- és mandulaligetekben, természeti különlegességekben és persze az ízletes ételekben.

Ha csak kevés időre utaztok, ne mulasszátok el megcsodálni Taormina festői városát, amely nem messze fekszik a még ma is aktív Etna vulkántól. Ráadásul tudtad, hogy ez volt Elizabeth Taylor egyik kedvenc helye is? A Cleopatra forgatása idején Elizabeth és Richard Burton épp ide szökött el, és itt kapták őket először együtt lencsevégre.

Szantorini, Görögország

Fotó: Fénylabor

Görögország részeként Szantorini a maga 91 négyzetkilométerével az országnak csak egészen kicsi szegletét adja, azonban minden egyes pontja az igazi görög életérzést jeleníti meg – és persze egy kis földi mennyországot is.

Nincsenek monumentális épületek vagy grandiózus látványosságok, viszont a szigetre érkezve a hegyoldalba épült fehérre meszelt házak, kék kupolák és az épületeket körbeölelő rózsaszínes virágú bougainvilleák fogadnak minket, valamint az a hamisíthatatlan hangulat és festői panoráma, amely több, mint egymillió turistát vonz ide a főszezonban.

A szállodák többsége a kalderára nyíló feszített víztükrű medencével, a szobához tartozó jakuzzival, és a saját teraszunkon felszolgált reggelivel fogadja a vendégeit. Épp ezért, ha eddig azt érezted volna, hogy nem akarod az utazás során a szállodában elpocsékolni az értékes perceket, most egészen újraértelmezed majd ennek a gondolatát. Reggeli után tölts egy kis időt a saját teraszotokon, válassz egy jó könyvet, fogyassz el egy frissítő koktélt, és élvezd ki, hogy jut egy kis időd magadra. A körülötted elterülő lélegzetelállító látvány egészen biztosan tökéletes környezetet teremt ahhoz, hogy igazán kipihend magad.

Olvass tovább:  Minimoon – Ötletek nászút helyett

(Esküvő Világ)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből