Nyomtatás

Kubától Indiáig – Esküvői hagyományok a Föld körül

949

Legyen a nagy napunk tradicionális vagy éppen modern, a nemzetünkre jellemző esküvői hagyományok örök támpontként szolgálnak életünk egyik legemlékezetesebb napján. A hagyományok és esküvői szokások a világ minden táján meghatározó jelleggel bírnak, hol különös feladatok formájában, hol pedig ajándékok megváltásával tartják a nemzeti tradíciót.

Brides magazin összegyűjtött jó néhány esküvői szokást a Föld minden részéről – ebből szemezgettünk most.

Kongó


A megszokott boldogság és izgalom az ifjú pár arcán a kongói hagyomány szerint érdekes módon nem a pozitív érzelmeket tükrözi… A menyasszony és a vőlegény köteles komoly arccal, mosolygás nélkül részt venni a szertartáson, az elejétől a végéig. A furcsa szokás szerint a mosolygás/nevetés a komolytalanságot jelenti, és arra utal, hogy a házasulandó fél szándékai bizonytalanok.

Kína


A kínai szokás úgy tartja, hogy a vőlegénynek íjjal kell célba vennie a menyasszonyt, összegyűjteni az előtt nyilakat, majd a szertartás során ketté törnie, jelképezvén az örök szerelmet. Ezen kívül számos esküvői hagyomány gazdagítja a kínai kultúrát, ilyen a koszorúslányok által összeállított kihívás-sorozat, amit a vőlegénynek kell kiállnia, hogy bebizonyítsa: ő a megfelelő társ menyasszonya számára.

Fidzsi


Egy újabb páratlan hagyomány a listán a fidzsi kultúra egyik bevett szokása, amely szerint a leendő vőlegény ajándék ellenében kérheti el szerelme kezét annak édesapjától. Az ajándék pedig nem kevesebb, mint egy díszes bálnafog.

Mauritius


Az esküvő előtti diéta, formásodás a legtöbb fiatal menyasszony tervei között szerepel… Minél karcsúbb, annál csinosabb tartja a közvélemény. Nem úgy Mauritiuson! Az ottani szokás szerint az ifjú menyasszony minél több kilót szed fel a nagy nap előtt, annál kívánatosabb a vőlegény számára, hiszen a jól tápláltság az egészség és a jólét megtestesítője.

Olvass tovább: Kubától Indiáig – Esküvői hagyományok a Föld körül

(Esküvő Világ)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből