Nyomtatás

Hogyan (ne) táncolj esküvői ruhában

738

Molnár Andi táncossal és Benes Anitával, a Daalarna tervezőjével arról beszélgettünk, hogyan (ne) táncolj esküvői ruhában. Álljunk meg egy percre, és képzeld el az első közös táncot az esküvőtök napján. Holdfény, romantika, párás tekintetek, büszke nagymamák a látótérben.

A töltött káposzta forró gőze bukfencezik a levegőben, Celine Dion a vokálnál, szinte látod a Titanic záró jelenetét magad előtt. A násznép egyik fele a mámorban úszik, a másik fele a grátisz borban. Majd egy, két, há’– indul a zene, ti pedig eltáncoljátok a Savaria táncverseny díjnyertes produkcióját, mert hát Baby-t senki sem ültetheti a sarokba. De a valóság persze nem olyan, mint egy filterezett fotó az Instagramon.

Egyfelől a probléma ott kezdődik, hogy nem minden vőlegény születik Patrick Swayze-nek. Az még csak hagyján, hogy ismerkedésetek hajdanán ellötyögtetek a diszkóban, de David Guetta-ra kettőt-kettőt lépni nem olyan, mint eltáncolni egy angol keringőt. Másfelől az esküvői tánc másik vetülete, hogy nem csak életed választottjával, hanem annak összes családtagjával, rokonával és barátjával is ropnod kell, nem beszélve a saját társaságodról. A ritmust pedig sokan annyira tisztelik, hogy még csak véletlenül sem lépnek rá.

A táncok iron man-je, a menyasszony- vagy menyecsketánc pedig csakugyan újabb kihívás, amikor a vendégeid úgy szorítják a borítékot, mint más az orvosi rendelő előtt, és legalább olyan izgatottak is, hogy mikor kerülnek sorra. Ekkora már az is elhiszi magáról, hogy tud táncolni, aki eddig csak a szupermarket sorai között sasszézott, és olyan magabiztosan ringatják a vállad és a csípőd, mint ahogy a nyílt víz egy motorcsónakot.

Na és itt jön a kérdés: melyik az az esküvői ruha, ami mindezt hűséges társadként viseli? Erről (is) beszélgettünk Molnár Andi táncossal és Benes Anitával, a Daalarna tervezőjével. De mindenekelőtt kezdjük az alapokkal.

Olvass tovább: Hogyan (ne) táncolj esküvői ruhában

(Esküvő Világ)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből