Nyomtatás

Esküvői vendégek kiadásai – Mennyi az annyi?

2645

Egy esküvő nem csak a jegyespárnak boldogság, hanem a násznépnek is, ám az esküvői vendégek kiadásai néha elhomályosíthatják az örömteli pillanatokat. Ez nem azt jelenti, hogy a násznép tagjai egy esküvői meghívó láttán azonnal heves fejszámolásba kezdenek, mint a Mátrixban, de azért jegyespárként, és meghívottként is érdemes tisztában lenni az esküvői vendégek kiadásainak mértékével.

Az esküvői vendégek kiadásai között kisebb-és nagyobb tételek is szerepelnek, és nem is biztos, hogy mindenkinek minden költséggel számolnia kell. Persze esküvői vendégnek lenni azt jelenti, hogy a jegyespár számít a társaságunkra, úgyhogy egészen biztos, hogy mindenki azon lesz, jelen tudjon lenni a nagy napon.

Nászajándék:

Az elő, ami azonnal minden vendég eszébe jut, hogy mennyit költsön nászajándékra. Akár valamilyen kreatív nászajándék ötlet jöhet szóba, akár pénzajándék, nagyjából ugyanakkora összeggel terheli meg a vendégek pénztárcáját. Nászajándékra átlagosan egy vendég 15.000 – 40.000 forint között költ, attól függően, hogy milyen viszonyban van a jegyespárral.

naszaj

Utazás:

Valahogy el kell jutni az esküvő helyszínére. Akár saját autóval, akár távolsági közlekedéssel vagy taxival megyünk, mindenképpen jelen lesz a költség a kiadások listáján. Távolságtól és az utazás jellegétől függően átlagosan 10.000 forintot kell számolni.

Szállás:

Az, hogy a szállást kinek illik fizetni, sok mindentől függ. Függ a lakhelyünk és a lakodalom közötti távolságtól, és attól is, hogy milyen szoros kapcsolatban állunk a jegyespárral. Ha azonban a szállást magunknak kell biztosítani, igényeink szerint, a szállás minőségétől függően 10.000-50.000 forinttal lehet számolni.

naszaj2

Ruha:

Abban az esetben, ha van dress code az esküvőn, az esküvői vendégek kiadásai valószínűleg egy ruha árát is tartalmazni fogják. Persze, mivel egy esküvőn alapvetően elegánsabb öltözetben illik megjelenni, akár ruhaszabály nélkül is vásárolnia kell egy vendégnek. Egy új ruha ára nőknél és férfiaknál nagyon eltérő lehet, 10.000.30.000 forint között mozog átlagosan ez az összeg.

Mostanában kezd megszokottá válni, hogy ahogy a menyasszonyi ruhát átváltja menyecskeruhára az ara, úgy a vendégek is lazíthatnak az öltözékükön éjfél után. Ez a legtöbb esetben az örömszülőket, tanúkat, koszorúslányokat és kísérőfiúkat érinti, akiknek a szertartás alatt egységesebb megjelenés szükséges.

naszaj3

Frizura, smink, manikűr

Az esküvői vendégek kiadása – mint minden rendezvénynél – a hölgyeknek húzósabb szokott lenni. Mivel a fotózást a násznép sem ússza meg, ezért a legtöbb női vendég elmegy fodrászhoz, esetleg sminkeshez és manikűröshöz is egy esküvő előtt. Ez a költség nagyjából 10.000-15.000 forinttal növelheti a kiadásokat.

Menyecsketánc:

Menyasszonytánc és menyecsketánc során is szokás apró pénzt szórni az arának. Sok vendég külön készül apróval, hogy azzal örvendeztesse meg az újasszonyt. Általában pár ezer forintos tételről van szó.

Járulékos kiadások:

Mint ahogy esküvőszervezés közben is akadhat váratlan kiadás, a vendégeknek is szóba jöhetek járulékos költségek. Ilyen lehet egy autópálya-matrica díja, plusz esküvői ajándékok ára (például egyes tájegységeken hagyomány, hogy minden család egy tortát visz ajándékba, a lagzira), vagy, ha van kiskedvencünk, akit el kell szállásolni a lakodalom idejére, akkor az ő panziójának összege, stb…

Az esküvői vendégek kiadásai bár így elsőre nagyon soknak tűnhetnek, nem mindenkinek kell minden költséggel számolnia. Jegyespárként érdemes a lehető legkevesebb kiadást a vendégeinkre hárítani, hogy gond nélkül, örömmel tudjanak részesei lenni, életünk nagy napjának.

Forrás: habosbabos.hu

 

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből