Nyomtatás

Illatszelence az Andrássy úton

1201

Öt éve kínál egyedi parfümöket, amelyek Magyarországon csak náluk találhatóak meg. A Madison parfüméria nemcsak különleges illatairól, hanem vendégszeretetéről is híres. A Madison parfüméria 2011-ben nyitotta meg újra kapuit az Andrássy út 26-os szám alatt. Azelőtt 1888-tól 2007-ig Opera patika néven működött. Mivel az akkori berendezések emlékvédelem alatt állnak, így a mostani helyiség is hasonlít korábbi külsejéhez.

2007-től négy évig üresen állt, azonban nem egy világmárka szemelte ki magának az üzletet. Az előbb említett régies jellegű bútorokat azonban kevesen érezték magukénak. Végül Madeleine Florescu álmodta meg parfümériáját és nevezte el a helyet Madisonnak. Madeleine évekig élt Amerikában, a tengerentúlon magába szívta a parfümökkel kapcsolatos álmait, vágyait, majd először Bukarestben, később Budapesten, végül Rejkyavikban nyitotta meg illatszelencéit.

A Madisonba lépve egy nagy üvegpult fogadja a vendégeket, két oldalon pedig különböző világhírű parfümök várják, hogy megszagolják őket. Kicsit hátrébb a helyiségben enteriőrillatok, gyertyák és néhány sminkmárka,kozmetikai termék is kapott egy-egy szekrénykét. Ide nem pusztán vásárolni jöhetünk, kényelmes fotelek és kávé várja azokat, akik időt is szeretnének szánni a választásra. Nem is szabad elsietni a döntést, erről Tőke Judit,a parfüméria üzletvezetője mesélt nekem.

‘A Madison parfüméria több, mint egy üzlet. Figyelünk a vendégeinkre. Hogy segítsük őket, négy illatra redukáljuk a választható parfümök számát. Ezeket bőrön kell kipróbálni, hiszen mindenkin másképp jönnek elő az illatok és attól, mert tetszik valamelyik, még nem biztos, hogy passzolni is fog hozzá. Minimum fél órát kell várni, amíg egy parfüm összeérik a bőrrel. Ha pedig nincs ennyi ideje valakinek, akkor megajándékozzuk egy általa szimpatikus illat teszterével, amit otthon is ki tud próbálni magán.’

Ezekkel a parfümökkel nem találkozni bárhol, az úgynevezett Niche (A Niche elnevezés nyers fordításban annyit tesz: nem mindenkinek szól. Néhány másik országban inkább szelektív parfümöknek nevezik – a szerk.) parfümök csak különleges parfümériákban vagy concept store üzletekben kaphatóak. Mindegyik márkának külön története és kialakulása van. Ezek az illatok nagy részben természetes alapanyagokból készülnek, amelyek pulzálnak a bőrön, az illat igazi játékosságát a vásárló csakis önmagán ismerheti meg. A Madisonban található parfümöket csak itt lehet beszerezni Magyarországon, amely külön koncepciója is volt Madeleine Florescu-nak. Nagyon kevés márka szűnt meg a nyitás óta, inkább kibővült a választék. 2011-ben 16, ma már több mint 40 márkából lehet választani. Három évvel ezelőtt a helyiség kibővült egy kozmetikai szalonnal is, ahol az üzletben található kozmetikai családokkal és sminkekkel kényeztetik a vendégeket.

A teljes cikk: Illatszelence az Andrássy úton

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből