Nyomtatás

10 szabály a menyasszonyi ruha kiválasztásához

1349

Esküvői ruhát választani örömteli feladat és óriási élmény, amennyiben megszívlelünk néhány szabályt. Különben fáradtságos herce-hurca lesz a ruhapróba. Van ugyan rajt és cél, de nem kell versenyt futnunk az idővel. Mi összefoglaltuk neked a legfontosabb feltételeket, hogy gondosan felkészülve csak kellemes benyomások érjenek!

1. Válassz ki kettő, három, maximum négy szalont, amelyek a legszimpatikusabbak számodra. Mielőtt elindulnál, érdeklődj telefonon a kiválasztott szalonoknál, hogy be tudsz-e jelentkezni egy időpontra, amikor csak veled foglalkoznak, illetve kérdezd meg, hogy felszámítanak-e díjat a ruhapróbáért és ha igen, akkor ezt beszámítják-e kölcsönzés esetén?

2. Kérd ki szakember véleményét! Nem érdemes a fogason lógó ruhákat egyesével megnézegetni, mert teljesen más hatást keltenek felpróbálva. Mondd el a körülbelüli elképzelésedet és kérd meg az eladót, hogy mutassa meg azokat a modelleket, amik a te méretedben ennek megfelelnek.

3. Hallgass a megérzéseidre, hogy mikor jött el számodra a ruha kiválasztásának ideje! Túl korai döntésnél lemaradhatsz a legújabb kollekciókról, túl későinél pedig a te napodra már lehet, hogy lefoglalták mások a legszebb modelleket. A szalonok szerint minimum 2-3, maximum 8 hónappal az esküvő előtt ajánlatos lefoglaltatni a ruhát.
4. Ha tudsz, vegyél ki egy nap szabadságot. Nem tanácsos munka után fáradtan útnak indulni, vagy szombat délelőtt a legnagyobb sürgés-forgás közepette ruhát próbálni.

5. Végy egy kellemes fürdőt nem sokkal a ruhapróba előtt és ha lehet, akkor parfüm-mentes deo-stiftet vagy dezodort használj. Testszínű vagy fehér fehérneműt és harisnyát vegyél fel. Lehetőleg ne sminkeld ki magad: a próbálgatás során az arcpirosító és a rúzs nagyon könnyen foltot hagy a ruhán.

6. A fejdíszt és a többi kiegészítőt is ajánlatos a ruhával együtt kiválasztani. Amikor rajtad a ruha, akkor látod a legjobban, mi is áll jól hozzá.

7. Az izgalomtól lehet, hogy izzadni kezdesz. Ez természetes, mással is előfordul. Vigyél magaddal frissítőkendőt vagy kérjél nyugodtan az eladótól, biztosan szívesen adnak.

8. Legtöbb ara visz magával valakit a próbára. Nem mindegy, hogy kit! Bizonyára kitűnő tanácsot fog adni és tényleg a legelőnyösebb ruhát segít kiválasztani az édesanya, az idősebb lánytestvér vagy akár a leendő anyós. Vigyázz viszont a barátnőddel! Vizsgáld meg a szavaiból, viselkedéséből, nem irigykedik-e a menyasszonyra? Ilyen esetben félő, hogy az ő tanácsa nem lesz objektív.

9. Jövendőbeli férjedet ne hívd el a próbára. A legtöbb férfi köztudottan kevésbé lelkesedik a vásárlásért, a próbákért. Meg aztán jó betartani a szokást, miszerint a vőlegény csak az esküvő napján láthatja teljes pompájában a menyasszonyt.

10. Bízzál abban, hogy a próba során egy és csakis egy ruha fog igazán megtetszeni! A menyasszonyi ruha kiválasztásakor egyetlen dolog számit: az intuíciód! Akkor döntesz helyesen, ha a ruha nemcsak csinos és jól áll, hanem azonnal jól érzed magad benne. Hercegnőként, de nem álruhában, mintha nem is Te lennél. Az viszont nem baj, ha a tükörből mégis egy kicsit “idegen” személy pillant rád, hiszen menyasszonyi ruhát viselni nem mindennapi, különleges élmény.

Forrás: eskuvovilag.hu

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből