Nyomtatás

Gyerekkel az esküvőn? Így fogja mindenki jól érezni magát!

876

Egészen biztos, hogy vannak olyan rokonaitok, barátaitok, akik gyerekkel érkeznek az esküvőre és az azt követő lakodalomba. Valljuk be, a kicsik általában az első ámulat után elkezdenek unatkozni, hangoskodni, rohangálni. Esetleg a szülőknek kell folyton szórakoztatni őket. Van azonban megoldás, ha nem akarjátok, hogy a nagy napot elrontsák az unatkozó, fáradt, nyűgös gyerkőcök!

Ha tehetitek, ne zárjátok ki a legkisebbeket se a lagziból. Nem mindenki tudja vagy akarja a gyereket a nagyszülőre vagy a bébiszitterre bízni. Valószínű, a szülők sem szórakoznának felhőtlenül, és óránként telefonálgatnának az otthoniaknak. Arról nem beszélve, hogy a csillogó szemű csöppségek feldobhatják a menyegzőt. 

- Érdemes a szülőket előre tájékoztatni a nagy nap forgatókönyvéről, a helyszínről. Így ők is fel tudnak készülni, és a kicsiknek is el tudják mondani, hogy mi vár rájuk.

- Vonjátok be a gyerekeket is a nagy nap eseményeibe! Tetszik nekik, ha az ifjú pár mögött vonulhatnak, esetleg vihetik a gyűrűt, szórhatják a rizst és a virágot, fújhatnak buborékot. Gondoskodhattok nekik külön köszönetajándékról, nagyra fogják értékelni.

- Célszerű az egészen kicsikkel érkezőknek külön helyet biztosítani, ahova az anyuka elvonulhat, hogy megszoptassa, megetesse, átpelenkázza a csöppséget. Érdemes őket vacsoránál az ajtóhoz/mosdóhoz közel ültetni, ha a pici nyűgös lenne, ki tudjanak menni, és ne zavarjanak másokat. 

- Fontos, hogy semmi olyat ne erőltessetek rá a gyerekekre, amihez nincs kedvük. Ha a kicsi csendes, introvertált és az anyukája szoknyája mögé bújik, nem fogja élvezni a közönség előtti szereplést, a közös táncot, és nem próbál ki egyedül új dolgokat.

- Kedveskedjetek külön menüvel a gyerkőcöknek. Teríthettek nekik külön, mesés étkészlettel. Bármikor bevethető a rántott hús, a hot-dog, a sült krumpli, A candy bár vattacukorral, mutatós édességekkel, popcake-kel nagy csáberőt jelent egész este.

- A kisebbeknek érdemes külön szobát, sarkot biztosítani játszószőnyeggel, játékokkal. Mindig népszerűek az építők, a fakockák, a vonatok, az autók, a babák. Készíthettek be társasjátékot, könyvet is. A diavetítés, filmnézés ugyancsak bármikor bevethető. Ha tehetitek, alakítsatok ki kreatív sarkot, ahol a gyermekek - egy kis segítséggel - kedvükre barkácsolhatnak, gyurmázhatnak, színezhetnek.

- A legegyszerűbb és legnagyszerűbb megoldás, ha külön animátort tudtok biztosítani a nagy napra. Ő garantáltan leköti a kicsiket, akik a szülőktől sem lesznek távol. Az esküvői gyermekfelügyelők garantáltan elszórakoztatják a legkisebbeket, sőt még a kamaszokat is. Arcot festenek, csillámtetoválásokat készítenek, gondoskodnak vicces játékokról, feladatokról, táncokat tanítanak, és mindent bevetnek, hogy az aprónép ne unatkozzon!

- Feltétlenül gondoskodjatok egy olyan helyről, ahol a megfáradt csöppségek álomra hajthatják a fejüket. Biztosíthattok kisebb szivacsokat, bérelhettek ágyakat, vagy jópofa sátrakat, kuckókat is állíthattok fel a terembe.

Csak egy kis kreativitás, néhány könnyen megvalósítható ötlet, esetleg egy animátor bevetése, és kicsik, nagyok önfeledten bulizhatnak. 

Forrás: Gyerekkel az esküvőn? Így fogja mindenki jól érezni magát!

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből