Nyomtatás

Esküvő tervezés – minden tétel számít

1190
Ha elszánjuk magunkat a ‘Nagy Napra’, akkor már el is kell kezdenünk a tervezést, még ha nagyon távol is van a dátum. Egy esküvő ugyanis rengeteg apró részletből tevődik össze. Tudják ezt a hozzáértők is – ezért van számtalan szolgáltató, esküvőszervező cég, tanácsadó ezen a területen.


Az egészet kiszervezhetjük

Kétféle módon is belefoghatunk az előkészületekbe, vagy úgy, hogy igyekszünk magunk menedzselni a teendőket, vagy úgy, hogy az egésszel megbízunk egy esküvőszervezőt.
Ha az előbbit tervezzük – amivel kétségkívül kihúzhatunk egy tételt a kifizetendők listájáról – , akkor rengeteg segítséget találunk a neten. Léteznek esküvőtervező határidőnaplók, sőt applikációk is.

Az alapok tekintetében mindenképpen meg kell egyezni az elején egymással és a családdal, és azok nyomán elindulni. Lesz-e például egyházi szertartás, és hol szeretnénk ünnepelni a násznéppel, valamilyen elegáns helyen, vagy inkább a természetben, mondjuk egy lovastanyán? Szeretnénk egyáltalán bulizni, vagy csak koccintanánk egyet a meghívottakkal?

A legmaradandóbb egy egyedi és meghitt esküvő lesz

Érdemes figyelembe venni, hogy ez a nap a két házasuló fél álmait kell, hogy tükrözze, és nem az a lényege, hogy megfeleljen a nyilvánosságnak. Ma már nagyon laza mennyegzők vannak, például egyik híres színésznőnk egy réten mondta ki az igent, és ott buliztak az erdőszélen a násznéppel.

Ezzel együtt fontos, hogy mindenki rábólintson a két famíliából az esküvő fő jellemzőire, hiszen akkor lesz békesség és jó hangulat. De jegyespárként hangsúlyozhatjuk, hogy mi szeretnénk kialakítani a részleteket.

A legfontosabb momentumok kitalálásában egy másik fő tényezőt is figyelembe kell venni, azt, hogy mennyit szánunk az esküvőre.
Sok döntést kell hozni, mire áldoznánk többet vagy kevesebbet, például a menyasszonyi ruhára költenénk szívünk szerint, vagy inkább a vendégek prémium szintű kiszolgálására étel-ital téren. Netán azt tartjuk fontosnak, hogy nagyon jó legyen a zenekar a hajnalig tartó bulin.
Számos összetevőt lehet minimalizálni, például a saját zenénket is betehetjük a lejátszóba, vagy hanyagolhatjuk a profi fotóst. De vannak olyan tételek, amelyekkel számolni kell, ilyen például a helyszín bérlés – hacsak nincs olyan családi birtok, ahová ‘ki tud települni’ az esküvő.

(Forrás: www.feol.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből