Nyomtatás

Így lehetséges az esküvő megtartása a koronavírus idején – Minden, amit az augusztus 15-ig érvénybe helyezett rendeletről tudnia kell a házasulandóknak

3305
A koronavírus elleni védekezés második szakaszába lépve vidéken lassacskán enyhítenek a szigorításokon, de Budapest és Pest megye továbbra is a fokozott intézkedések szerint kényszerül tölteni a mindennapjait. Az biztos, hogy az augusztus 15-ig érvénybe helyezett kormányrendelet szerint elmaradnak a fesztiválok, nem nyithatnak ki a mozik, de esküvőt már lehet tartani. Csak nem egyértelmű, hogyan…

Az év elején hozott járványügyi intézkedések értelmében májusig se lakodalmat, se templomi esküvőket nem lehetett tartani, sőt a polgári esketés is az adott település anyakönyvi hivatala szerint hozott szabályoknak megfelelően zajlott. Volt, ahol csak a házasulandó pár, a két tanú és egy fotós lehetett jelen. Ennek alapján körülbelül 46.000 esküvőt szerveztek át a márciustól ősz végéig terjedő időszakra vonatkozóan. A párok tetemes százaléka megpróbálta őszre csúsztatni a kitűzött dátumot, de vannak, akik a téli esküvőben találták meg a megoldást. Azok, akik ragaszkodnak a tavaszi és nyári esküvőhöz, vagy netalán már nem kaptak szabad időpontot az év hátralevő részére, kénytelenek jövőre tolni a várva-várt nagy napot.

A kiesés rendkívüli érvágást eredményez az esküvői piacon, hiszen a kiesett bevételek csak jövőre mutatkoznak majd meg. A koronavírus okozta hullámvölgy felverheti az esküvők árát, egyes szolgáltatók a 2021-es szezonra már megemelt árral vállalják a felkérést.

Már megkötöttétek a szerződést, és most magasabb áron vállalja a szolgáltató a későbbi munkát? Az ügyvéd elárulja, hogyan történhet jogilag az emelés.

Augusztus 15-ig lehet esküvőt tartani, de lakodalmat nem!

Az operatív törzs legutóbbi tájékoztatóján nem egyértelmű intézkedések láttak napvilágot, amit a hosszúhétvégén Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tisztázott. A hivatalos bejelentés szerint nem lehet rendezvényt tartani 500 fő felett, így az azonnal kirajzolódott, hogy a turisztikai szempontból is mágnesként működő nagy nyári fesztiválok elmaradnak.

A bejelentésben elhangzott, hogy a higiéniai szabályok betartásával vidéken már lehetséges az esküvők és a misék megtartása (a fővárosban egyelőre még ez sem engedélyezett), és mivel első körben csak az 500 főt meghaladó rendezvényekről esett szó, sokan megörültek, hogy megtarthatják a lakodalmat is.

A teljes cikk: Így lehetséges az esküvő megtartása a koronavírus idején

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből