Nyomtatás

Esküvői újratervezés – Június 15- től már Budapesten is megtartható a lakodalom 200 fős létszámhatárig

1197

A 2020-as év korántsem úgy indult, ahogy azt vártuk, de a május végre jelentős enyhítéseket hozott országszerte. A Kormányinfó legfrissebb bejelentése alapján már a fővárosban is megtartható a polgári szertartás, sőt június 15-től a lakodalom is, ha az nem lépi át a kétszáz főt! Így a korábban emlegetett augusztus 15-i határidővel szemben már a nyáron felcsendülhetnek az esküvői harangok…

A hírek szerint körülbelül 46.000 esküvő került átszervezésre a márciustól ősz végéig terjedő időszakra vonatkozóan. És mivel a legtöbb házasság a tavaszi és nyári évszakokban köttetik, a házasulandók között megindult egyfajta versengés a későbbi időpontokért. A legfrissebb kormánybejelentés alapján viszont azok jártak a legjobban, akik kivártak a nyári esküvőjük elhalasztásával. A rendelkezés szerint ugyanis a mai naptól már Budapesten is megtartható a polgári szertartás, június 15-től pedig a lakodalom is, ha az nem haladja meg a kétszáz fős létszámhatárt! Ugyanezen feltételekkel és a higiéniai előírások betartásával vidéken is ünnepelhetnek a házasulandók.

Egyeztetés minden szolgáltatóval

Az esküvők zöld utat kapnak június 1-től; országszerte sorra nyitnak meg a helyszínek, a szállodák, az éttermek és a kávézók, így innentől kezdve mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy bevállalja-e az esküvőt a higiéniai szabályok betartása mellett vagy inkább a halasztás mellett dönt.

Azok, akik kivártak és most meg is tartják az esküvőt, mindenképp egyeztessenek a szolgáltatókkal, azon belül is legfőképp a helyszínnel, hiszen az asztalokat és a terítékeket is úgy kell elrendezni, hogy tartható legyen a másfél méteres előírt távolság, valamint tánctér gyanánt is nagyobb területet kell leválasztani. Minden bizonnyal a maszk és a kesztyű használata sem csak a személyzet számára lesz kötelező, hanem a vendégek és a pár dress codejának is részévé fog válni. Célszerű ezekből is többet kihelyezni a bejárathoz, továbbá biztosítani a fertőtlenítőszer korlátlan használatát.

Természetesen az esküvői szolgáltatók is eldönthetik, hogy munkába állnak-e vagy biztonsági okokból kivárnak, így vedd fel még időben mindenkivel a kapcsolatot telefonon, és egyeztess velük a részletekről, és a további teendőkről!


A teljes cikk: Esküvői újratervezés – Június 15- től már Budapesten is megtartható a lakodalom 200 fős létszámhatárig

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből