Nyomtatás

Legjobb és legrosszabb nászajándék ötletek

1494

Minden esküvő nagyon szép tud lenni. Hiszen a jegyespár rengeteget dolgozik érte, hogy ez a nap legyen a legjobb nekik is, és a vendégeknek is. Ha pedig már ennyi mindent fizetnek, tesznek az esküvőért, a meghívott vendégségtől cserébe illik ajándékot vinni e nemes napra.

A nyárral együtt elérkezett az esküvőszezon is, és ilyenkor jön a nagy fejtörés, hogy mit adjunk nászajándékba. Sokat gondolkozik mindenki, hogy mit is lehetne adni, ami egyszerre hasznos és szép ajándék is, de sokszor idő, pénz hiányában megveszik az első leértékelt vázát, kávéfőzőt, majd azon törik az agyukat, hogy vajon más is ad-e ilyet, vagy hasonlót ajándékba.

Hogyha nincs semmi ötleted, hogy mit adhatnál nászajándékba a közelgő esküvőn, amire meghívtak, mi összegyűjtöttük neked pár tippet, hogy mik a legjobb és a legrosszabb nászajándékok.

A jegyespárok harmada elégszik meg a készpénzzel nászajándéknak, a többi pár pedig a pénzen kívül tárgyi ajándékot is vár a násznéptől, illetve nagyon ritka, de van olyan eset is, amikor nem kérnek semmilyen ajándékot a vendégektől.

Ha a pénzes ajándékokat nézzük, a jegyesek harmada 10-20 ezer forint közötti összeget remél a násznéptől, 20 százalékuk megelégszik a 10 ezer, vagy akár annál kevesebbel is, szintén 20 százalékuk pedig titkon reméli, hogy akár 30 ezer forintot is kap ajándékba. Ennek viszont nagy részben befolyásoló tényezője lehet az is, hogy ha olyan embert hív meg a jegyespár, akinek már ő maga is részt vett a lakodalmán, akkor sokan elvárják, hogy akkora összegben kapjanak ajándékot a meghívottaktól, mint amekkora összegben ők adtak nekik.

A nagy nap elengedhetetlen része ma már az esküvő utáni pénzszámolás. A párok 20 százaléka még az esküvő éjjelén összeszámolja a lakodalom bevételét, 50 százalékuk azért reggelig vár ezzel. Sokan pedig abban reménykednek, hogy az esküvőszervezésre fordított költségeik megtérülnek a nászajándékokból.

Annak ellenére, hogy a legtöbb jegyespár pénzbeli ajándékra vágyik, nagy részük mégsem jelzi ezt a násznép felé, kevesek azok, akik ráírják a meghívóra az igényüket. Úgy gondolják, hogy a párok azért folyamodnak ehhez a megoldáshoz, mert zavarónak tartják, ha egy haszontárgyból több ugyanolyat kapnak, például 5 teáskészletet, 3 étkészletet, 4 kávéfőzőt. Volt már olyan is, amikor egy pár 10 kávéfőzőt kapott ajándékba, egy másik párnak pedig 6 egyforma pohárkészlet jutott.

Legkevésbé várt nászajándékok

1. Váza

2. Ágynemű

3. Kávéfőző

4. Étkészlet

5. Sorsjegy

Legkedveltebb nászajándékok

1. Készpénz

2. Élményfestés, egyedi képregény,

3. Lakberendezéshez szabadon felhasználható utalvány

4. Kikapcsolódás, közös élmény ajándékba, pl. szabadulószoba, masszázs

Reméljük, hogy tudtunk segíteni neked az ajándékválasztásban

5. Utazási, szállás-, wellnessutalvány


(Forrás: https://eskuvoinfo.com)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből