Nyomtatás

Esküvő után három napig se WC, se zuhany!

1513

Különös szokások dívnak a világ egyes tájain. Egy esküvőnél nincs is csodálatosabb esemény. A szerelmes párok ünnepélyes keretek közt hivatalosan is családdá formálódnak, de ahány ház, annyi szokás. Míg egyes egybekelési rituálék logikusnak tűnhetnek, addig akadnak egészen hihetetlenek, valószerűtlenek is.

Mutatunk néhányat, ami elég furcsán hathat számunkra!

1. Japánban a ceremónia napján a menyasszony egy bizonyos Shinto elnevezésű szertartáson vesz részt. A fiatal nők ilyenkor tetőtől talpig fehérbe öltöznek. Speciális kimonójuk egy hatalmas kapucnival, a tsunokushi-val van megtoldva. A fehér szín a leánykori státuszt jelöli, míg a furcsa kapucniszerű ruhadarab elrejti az anyóssal szemben érzet féltékenység jeleit.

2. Egy görög esküvőn a vőlegény az általa választott tanúk által esik át a cicomán. Fodrászhoz és borbélyhoz nem mehet, helyette barátai segítik mindenben. Miután átesik a borotválkozáson, anyósa mézzel és mandulaval kezeli az arcbőrét, így hódolva a hagyományoknak.

Ez egy igazán jó móka, és a vendégek is imádják, másfelől a Joota Chupai a rokoni szálakat is hivatott szorosabbra kötni. Ugyanis, amíg a szóbanforgó cipellő elő nem kerül, a családtagok játékosan élcelődnek egymással.

3. India vőlegényeinek nincs egyszerű dolguk. A Joota Chupai rítusa számukra már-már elkerülhetetlen fordulat. Ilyenkor a menyasszony unokatestvéreivel a jegyes pár férfi tagját szegényebbé teszik egy lábbelivel. Így, ha a férfiú nem akar mezítláb tengődni a lagziban, kénytelen váltságdíj fejében visszaszerezni a talpasát. A vőlegény rokonai mindeközben próbálják megakadályozni a játszi garázdaságot. 

4. Egy német esküvő nem csupa móka és kacagás. A vendégek megdolgoztatják a gerlepárt úgy, hogy porcelán edényeket hajigálnak a földre. A nagy zajjal ijesztik el a gonosz szellemeket, amelyek fenyegetnék a házasságot. A menyasszony és a vőlegény a nagy aktus után szorgalmasan összesepregetik a ripityára tört porcelánmaradványokat.

5. Borneó tradíciói nem keveset követelnek az ifjú pártól. A szerelmesek három teljes napot töltenek összezárva, teljes mértékben elzárva a külvilágtól. A naivabbak biztos romantikusnak gondolják ezt a fordulatot, ám cseppet sem az, ugyanis

a fürdőszoba használata szigorúan tilos. Szimbolikusan ez a szokás a két fél közötti köteléket erősíti meg.

6. Norvégiában az esküvők trükkös eleme a torta. A desszertet kúp alakban emelik a cukrászok az egymásra épülő mandulás tészta elemekből. A csavar a torta üreges belsejében van elrejtve, ami nem más, mint egy üveg bor. Így a friss házasok egyszerre isznak és esznek is.


(Forrás: https://promotions.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből