Nyomtatás

Hogyan válasszunk eljegyzési gyűrűt?

1191

A jegygyűrű az egész világon az egyik legismertebb szimbólum, férfi és nő szerelmi összetartozását jelképezi. Ma már rengeteg változatban, formában, színben vásárolhat a leendő vőlegény szerelmének, vagy választhatja ki a pár együtt a nekik leginkább tetsző ékszert. Van azonban néhány fontos szempont, amit mindenképpen érdemes figyelembe venni.

Eljegyzési gyűrű, jegygyűrű: mi a különbség?

Az eljegyzéssel és az esküvővel kapcsolatban a gyűrűnek évszázadok óta fontos szerepe van. A 18. században vette át a jegyajándékok, a jegykendő szerepét. Manapság a szerelmes férfi általában az eljegyzési gyűrűvel kéri meg a lány kezét, majd később a pár közösen kiválasztja a karikagyűrűt.

A hagyományos eljegyzési gyűrű általában egy domináns kővel rendelkezik, amely vagy önmagában áll, vagy további kisebb kövek veszik körül.

Nem mindegy a menyasszony kezének mérete és formája

A tökéletes gyűrű kiválasztásakor egy profi ékszerész sokat segíthet. Gyakran ugyanis a leendő vőlegény teljesen tanácstalanul lép az üzletbe. Ilyen esetekben érdemes esetleg a menyasszony egyik barátnőjét is bevonni a vásárlásba. Az ara stílusa, sőt kezének a formája, mérete is befolyásoló tényező lehet. A ducibb kézre inkább valami légies, kisebb kővel rendelkező gyűrűt ajánl az ékszerész. Hosszú, vékonyabb ujjon a nagyobb kővel ékesített gyűrű is jól mutat. 

Mi a divat? 

A legtöbb lány gyémánt eljegyzési gyűrűről ábrándozik gyerekkora óta. Az értékes kő az örök szerelmet szimbolizálja, formája azonban eltérő lehet. Kicsi kezű és rövid ujjú nőkön a kerek kővel rendelkező gyűrű mutat igazán jól. Hosszú ujjú ara kezére szögletes gyémántot érdemes választani. Jegygyűrűnek az ifjú pár szívesen készíttet egyedi ékszert, még akkor is, ha az drágább. A vőlegény karikagyűrűje általában ugyanolyan anyagból készül, mint a menyasszonyé, csak egy-két milliméterrel vastagabb. A fehérarany népszerűsége töretlen, azért szeretik nagyon a menyasszonyok, mert ezüsttel is jól kombinálható. A sárga- vagy vörösarany ugyancsak népszerű.

Manapság az ifjú párok többsége a gyűrűbe belegravíroztatja az esküvő dátumát, esetleg a vőlegény és a menyasszony kezdőbetűjének a nevét. Az eljegyzési gyűrűt a bal kéz gyűrűsujján hordják, mert régóta úgy tartják, hogy annak az ujjnak a vénája közvetlenül a szívhez vezet. 

 

(Forrás: www.eskuvotippek.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből