Nyomtatás

Örömanyák az esküvőn: ezekbe feltétlenül vonjátok be őket ​

1612

Az ifjú pár mellett az örömanyákra is kiemelt figyelem szegeződik a nagy napon. A legtöbben aktívan részt vesznek már az esküvő szervezésében, az energikusabb szülők pedig a lebonyolításban is az ifjú pár legfőbb támaszai lehetnek. A legfontosabb azonban, hogy ne erőltessék az akaratukat a fiatalokra, és támogassák őket lelkileg. 

- Hagyományosan az édesanyák kísérik el lányaikat és fiaikat az esküvői ruhapróbákra, és segítenek a választásban. Fontos a visszajelzésük, a bátorításuk. Sok édesanya ragaszkodik is a régi szokáshoz, és ő fizeti gyermeke ruháját. A jó ízléssel megáldott szülők véleményét érdemes kikérni a koszorúslányok ruháinak vásárlásakor is.

- Jó, ha a két örömanya mielőbb egyeztet egymással. Szépen mutatnak a szertartáson, ha hasonló stílusú vagy színű ruhát viselnek. Ha lehet, a menyasszony öltözékével is harmonizáljon a megjelenésük. Fontos továbbá, hogy kényelmes legyen, hisz majdnem egy egész napot kell benne tölteni. 

- Az örömszülők beleszólhatnak a vendéglista és az ültetési rend kialakításába is. Ők jobban ismerik a távolabbi rokonokat, és lehet, hogy egy-két régi barátot is szívesen látnának. Ha vannak régi családi szokások, azokat is átadhatják, hogy az ifjú pár beépíthesse az ünnepségbe. 

- Az édesanyák sok terhet levehetnek az ifjú pár válláról a nagy napon is. Régen az ő feladatuk volt a vendégek fogadása. Az örömanyáknak mindenkit illik üdvözölni, jó, ha váltanak legalább néhány szót minden meghívottal. 

- Tarthatják a kapcsolatot a vendéglátókkal, a vőféllyel vagy a rendezvényszervezővel. Érdemes megadni nekik a legfontosabb elérhetőségeket. Elvégre az ifjú párnak a fotózás és egyéb programok mellett nem lesz mindenre ideje. 

- A nagy napon a menyasszony édesanyja segíthet az öltözködésben, a fátyol feltevésében. Jó, ha visz magával sminkcuccot, fésűt, pótharisnyát, tűt, ragtapaszt. Ha ezeket a menyasszony a nagy kapkodásban otthon felejtené, baj esetén megmentheti a helyzetet.

- Természetes, hogy az édesanya kíséri be a vőlegényt a szertartásra. Ha a menyasszony édesapja valamilyen oknál fogva nem lehet jelen a ceremónián, az ara is vonulhat az örömanyával. 

- A nyitótánc után illik az ifjú párnak felkérni a szülőket. Elvégre megérdemlik, hogy a nagy napon minden szem rájuk szegeződjön! A hagyomány szerint az örömanya vigyáz a nászajándékokra a lakodalom alatt. A legfontosabb azonban, hogy végig nyugtassa és biztassa a fiatalokat.

 

(Forrás: www.eskuvotippek.hu

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből