Nyomtatás

Ne parázz az esküvői beszéd miatt: így tökéletes lehet!

1133

Biztos, te is láttad már amerikai filmekben, hogy az esküvőkön egymást érik a beszédek. Ott szinte mindenki megszólal. Hazánkban is egyre gyakrabban ragadnak mikrofont a vendégek, hogy köszöntsék az újdonsült házasokat. Vajon kinek és mikor illik megszólalnia? Most segítünk!

Kik mondjanak beszédet?
A beszédek a legváltozatosabbak lehetnek, viccesek, meghatóak, de szólhatnak a köszönetről is.  Régen egyértelműen a vőfélyek dolga volt, hogy méltassák az újdonsült házasokat. Hagyományosan az ifjú férj is mond beszédet, köszönetet a megjelenteknek és természetesen szerelmének. Fontos, hogy a szülők felé is intézzen néhány kedves mondatot. Beszélhet még az egybegyűltekhez az ara is, az örömapák is szinte biztos, hogy kérnek szót, de a legjobb barátok, a testvérek és a tanúk is ragadhatnak mikrofont.  

Mikor mondj beszédet?
Szinte bármikor! Nagyon megható lehet akár a szertartás alatt is egy-egy baráti beszéd. A fogadás vagy a lakodalom eleje is tökéletes egy-egy megható felszólalásra. Arra azonban figyelj, hogy csak akkor kérj szót, ha már mindenki megérkezett. Vacsora előtt, a pohárköszöntőnél mindenképp érdemes egy-két beszédet bevetni. Továbbá sor kerülhet rá a fogások között, a tánc megkezdése előtt, vagy bármikor, amikor üresjárat van.

Ha beszéddel készülnél…
Vannak szabályok, amiket mindenképpen be kell tartani, ha felszólalsz. Az egyik, hogy ne legyen túl hosszú a mondandód, a 3-5 perces beszéd ideális. Ennél többet nem hallgat szívesen a nagyérdemű, főleg, ha sokan kértek szót. Vacsora előtt ne húzd az időt, nehogy kihűljön az étel. Feltétlenül csempéssz humort a beszédbe, mindenki sokkal jobban fogja élvezni. Legyen továbbá személyes. Fontos még arra is figyelni, hogy véletlenül se kerüljenek szóba az exek, régi kényes, kínos sztorik. Beszéd közben próbálj szemkontaktust teremteni a vendégekkel. Ha izgulós vagy, akár előre, tükör előtt is elpróbálhatod.

(Forrás: www.eskuvotippek.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből