Nyomtatás

Egyedi csokornyakkendők bakelitből nem csak vőlegényeknek – Így gondolja újra a The Vinylino a zenét

545
A The Vinylino ötlete egy kellemes nyár esti baráti összejövetel alkalmával pattant ki Szabó Sári és Pataki Tamás fejéből. Mivel mindketten szeretik a jó zenét, és tetemes mennyiségű, nem lejátszható bakelit lemezt halmoztak fel a nagyszülőktől, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy az egyedi csokornyakkendők alapanyagát a vinyl adja, melyek nem csak a vőlegények, hanem a menyasszonyok gardróbjába is beférkőztek az évek alatt. Légy te is formabontó az esküvődön és gondold újra a zenét a The Vinylino-val!

EC: Honnan jött az ötlet, hogy egyedi csokornyakkendők készítésével foglalkozzatok? Kikből áll a The Vinylino csapata?

Sári: Az egyik legrégebbi barátommal, Pataki Tamással néhány évvel ezelőtt egy nyári estén gondolkoztunk el azon, mit lehetne kezdeni a sok ikonikus, de már karcos, nem lejátszható bakelit lemezzel, amiket mindketten már korábban begyűjtöttünk a nagyszüleinktől. Ekkor jutott eszünkbe a csokornyakkendő, tipikus “fogd meg a söröm” kihívás volt, végül néhány héttel később már a kezünkben volt az első nyolc prototípus és megalapítottuk a THE VINYLINO-t. Ő volt a tervezője az első kollekciónak, majd együtt csiszoltunk, varrtunk és dobozoltunk. Ma már én vagyok az, aki összekészíti, varrja az egyedi csokornyakkendőket és postázza a vőlegényeknek (és nem ritkán menyasszonyoknak, akik ezzel lepik meg leendő férjüket). A csokornyakkendőinket Berlinben, egy artmarketen mutattuk be, ahol nagyon nagy sikerrel fogadták. Azóta voltunk számos hazai vásáron is, de a legtöbbször a webshopunkon keresztül találnak ránk a megrendelőink. (Remélhetőleg a rendkívül vicces termékleírások miatt!)

EC: Miért pont a vinyl lett a fő alapanyagotok? Honnan szerzitek be ezeket a lemezeket?

Sári: Mindketten szeretjük azt a hangulatot, amit a bakelit lemezek hallgatása okoz, a gyerekkorunkat, a nagyszüleinknél töltött délutánokat eleveníti fel bennünk. Nagyon szomorú volt látni, ahogyan csak kallódnak a karcos lemezek, így mindenképpen szerettünk volna kezdeni velük valamit. Az első néhány darabot még otthonról hoztuk, de felvásároltunk azóta több hagyatékot és a barátainktól is gyűjtöttünk be feleslegessé vált, régi lemezeket.

A teljes cikk: Egyedi csokornyakkendők bakelitből nem csak vőlegényeknek – Így gondolja újra a The Vinylino a zenét

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből