Nyomtatás

Ilyen is lehet az esküvői tortád – Nézd meg Magyarország Tortája verseny nyerteseit

1264

Az idén sem maradt el a „Magyarország Tortája” verseny, ahol nemcsak az ország tortáját, de az Magyarország Cukormentes Tortája is megválasztásra került. Nagyon örültünk, hogy a Parlament patinás falai között elsőként kóstolhattuk meg mind a két tortát, melyek augusztus 19-től országszerte megtalálhatóak lesznek.

 A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt.

, Ilyen is lehet az esküvői tortád – Nézd meg Magyarország Tortája verseny nyerteseit

Fotó: Nagy Mihály 

CURIOSITAS – Kíváncsiság: Magyarország Tortája

, Ilyen is lehet az esküvői tortád – Nézd meg Magyarország Tortája verseny nyerteseithttps://eskuvoclassic.hu/wp-content/uploads/2020/08/eskuvo-classic-2020-ev-orszag-tortaja-verseny-az-ev-cukormentes-tortaja-eskuvoi-torta-megkostoltuk-208-002-768x512.jpg 768w, https://eskuvoclassic.hu/wp-content/uploads/2020/08/eskuvo-classic-2020-ev-orszag-tortaja-verseny-az-ev-cukormentes-tortaja-eskuvoi-torta-megkostoltuk-208-002-770x514.jpg 770w" sizes="(max-width: 1300px) 100vw, 1300px" width="1300" height="867">

Az idén a „CURIOSITAS – Kíváncsiság” nevű torta, Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének alkotása, nyerte a kitüntetést, hogy „Magyarország Tortája” címet viselje 2020-ban. A jeles versenyt a  Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg.

„CURIOSITAS” – latinul kíváncsiságot és különlegességet is jelent. Mindkét jellemző igaz a nyertes tortára, hiszen izgalmas, újszerű íz kombinációt rejt, mely kíváncsivá tesz és kóstolásra ösztönöz. A birsalma szinte az egyetlen olyan magyar gyümölcs, ami nyers állapotban élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Készítője olyan ízekkel kombinálta, mint a mandula, a mogyoró, a csokoládé és a legmodernebb technológiákat alkalmazva készítette el, így igazán méltó lett az elnevezéséhez.

A második helyezett Marsa Éva Heléna „Fenséges fügés manna” tortája lett a nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászdából, a harmadik helyen a tavaly előtti győztes Sztaracsek Ádám „Tétényi áfonyás mandula” tortája végzett a komáromi Jánoska Cukrászdából. Idén először a zsűri Hagyományőrző különdíjat is odaítélt, melyet Nándori László (Nándori Cukrászda, Budapest) alkotása, a FORTISSIMI – Bátrak tortája nyert el, Kercaszomor, a Legbátrabb Falu tiszteletére.

Szentivánéji Álom: Magyarország Cukormentes Tortája

, Ilyen is lehet az esküvői tortád – Nézd meg Magyarország Tortája verseny nyerteseit

Fotó: Erdőháti Áron

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. Idén a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata győzött a Szentivánéji Álom tortával. A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul. A hozzáadott cukor nélkül készült Szentivánéji Álom szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyaszt.

A teljes cikk: Ilyen is lehet az esküvői tortád – Nézd meg Magyarország Tortája verseny nyerteseit

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből