Nyomtatás

Mikor legyen az esküvő? - A dátum kiválasztása nem is olyan egyszerű

1459

Ha végre IGENT mondtál kedvesednek, és már a családnak is bejelentettétek, hogy összekötitek az életeket, tűzzétek ki mielőbb az esküvő időpontját! Néha ez sokkal bonyolultabb, mint gondolnátok, hisz rengeteg külső körülményt is figyelembe kell venni. Ráadásul már most érdemes bejelentkezni az anyakönyvvezetőnél, és a szolgáltatókkal is egyeztetni, hogy minden a terveitek szerint alakuljon. 

- Először azt döntsétek el, melyik évszakban szeretnétek megtartani az esküvőt. Ha imádjátok a kánikulát, esetleg vízparton fogadnátok örök hűséget, akkor egyértelműen válasszátok a nyarat! Ha még el akarjátok kerülni a forróságot, de már jó időben állnátok oltár elé, netán orgonadíszt szeretnétek, az április vége, május eleje a jó választás. Akkor mennétek már nászútra, amikor a tengerparton nincs nyüzsi, de még meleg a víz? Ideális dátum lehet a szeptember. Gyermekkorotok óta hóesés esküvőről álmodoztok? Adjatok esélyt az időjárásnak, és időzítsétek télre a nagy napot! Nem elhanyagolható a dátum választásakor az sem, hogy kül- vagy beltéri esküvőről, buliról álmodtatok. 

- A legtöbben szombatra időzítik a ceremóniát. Ám pénteken több időpont közül választhattok, sőt, ekkor egyes szolgáltatók még kedvezményt is biztosítanak. 

- Ha fontos számotokra egy családi dátum, akkor érdemes egy évvel korábban lefoglalni. A hosszú hétvége is remek választás, hisz nem kell szabit kivenni, és a messzebbről érkező vendégeknek is lesz idejük kipihenni a fáradalmakat. 

- Fontos, hogy mindkettőtök munkahelyén is egyeztessetek. Ne a legnagyobb hajtás és idegeskedés közepette rendezzétek meg életetek egyik legfontosabb eseményét. Jó előre jelentsétek is be, hogy hagyjanak bennetek egy kicsit békén. 

- Egyeztessetek a tágabb családdal. Nehogy egy unokatestvér is épp azt a napot nézze ki! Esetleg legközelebbi barátaidat is kérd meg, hogy ne épp akkorra időzítsék a nyaralást. 

- Legyen több alternatívátok! Kiderülhet, hogy az előre kinézett napon épp nem lesz szabad az anyakönyvvezető, esetleg a lagzi helyszíne foglalt már. Hívjátok fel az anyakönyvi hivatalt, a helyszínről is szerezzetek infókat, egyeztessetek a zenészekkel, DJ-vel. 

- Az időpont kiválasztásánál az sem elhanyagolható szempont, hogy legyen elég időtök a szervezésre. 

Nem árt tudni azt sem, hogy a főszezonban minden drágább, mint október és április között!  

(Forrás: www.eskuvotippek.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből