Nyomtatás

Esküvőszervezés 2021-ben? – ezeket az akadályokat kell leküzdenetek!

2077

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy az esküvőszervezés minden (nah jó, majdnem minden) lány álma. Esküvőt szervezni 2021-re – na erről már nem mondhatom el ugyanezt…Ennél már csak a 2020-as esküvőszervezés volt mostohább, de mi most foglalkozzunk a 2021-es szezonnal.

Az élet minden egyes területén 2020 kora tavasza földrengés-szerű változásokat okozott. A jól bevált utak, módszerek, esküvőszervezési menetrendek mind borultak, az élet picit leállt, és azóta is csak döcögősen indult újra. És persze most is itt állunk egy újabb ismeretlen hullám (rengés?) küszöbén.

Mit is jelent ez az esküvőkre nézve? Totális bizonytalanságot.

Nem irigylem azokat a párokat, akik most állnak neki a szervezésnek. Több okból sem egyszerű a helyzetük, hiszen azon kívül, hogy ha így haladunk, akkor még jövőre sem biztos, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba. Másrészt a 2020-ról 2021-re átkerült esküvők miatt előfordulhat, hogy a kiszemelt helyszín vagy szolgáltató már foglalt lesz a párok által preferált dátumukon.

Külföldön élő párok, külföldön élő vendégek – hogyan tovább?

A legnehezebb helyzetben most mégis azok a párok vannak, akik külföldön élnek, és onnan próbálják megszervezni az esküvőjüket. Jelenleg haza sem tudnak utazni, hacsak nem vállalják a 2 hét karantént vagy a 2 COVID tesztet, ami nagyban megnehezíti a helyszín kiválasztását. Ugyan egyre több esküvői helyszín készít kisfilmet és teszi azt közzé online felületein, de azért a személyes helyszínbejárást nagyon nehezen lehet egy pár perces videó megnézésével helyettesíteni. Erre nyújthat megoldást, hogy ha egy barát / rokon vagy az esküvőszervezőjük megy el a kiválasztott helyszínekre, és élő videochaten keresztül „együtt” bejárják a helyszínt.

A helyszínbejárás problémáján kívül a legnagyobb fejtörést ugyancsak az jelentheti a külföldön élőknek és a sok külföldön élő rokonnal / baráttal rendelkező pároknak, hogy ha a helyzet hasonló marad 2021-ben is, akkor vajon el tudnak-e jönni  egyáltalán a vendégeik az esküvőjükre. És ha nem tudnak eljönni, akkor ők szeretnék-e a számukra fontos vendégek, rokonok nélkül megtartani az esküvőt? És itt, ennél a kérdésnél jön be az egyik legfontosabb tényező, mégpedig a foglalók / előlegek elvesztése, visszatérítése.

A sokat emlegetett esküvői vis maior kérdés

Akkor ugyanis, ha nem a pár van akadályoztatva (mert pl megbetegedett, karanténba került, teljes határzár miatt nem tud hazautazni) vagy hatóságilag vannak a rendezvények betiltva, hanem „csak” a nagymama vagy a tesó vagy épp az egyik fél komplett családja nem tud jelen lenni  a nagy napon, az nem számít vis maiornak. Ilyen esetben pedig a foglaló nem jár vissza akkor sem, ha erre hivatkozva mondja le vagy halasztja későbbre a pár az esküvőt.  Nyilván vannak olyan szolgáltatók, akik rugalmasak az ilyen helyzetek kezelésében, de nem mindenkinél lehet erre számítani.

Éppen a fentiek miatt nagyon fontos, hogy minden szolgáltató szerződését, de legfőképp a helyszínnel kötött szerződést alaposan át kell olvasni aláírás előtt, hogy tisztában legyen a pár a következményekkel, lemondási feltételekkel. A helyszín kiválasztása az esküvőszervezés origója, így a legnagyobb figyelmet is ez a témakör igényli tőletek is.

A teljes cikk: Esküvőszervezés 2021-ben? – ezeket az akadályokat kell leküzdenetek!

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből