Nyomtatás

Környezettudatos esküvő: „green wedding”

1007

Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt).

Ha most röpdogát íratnánk, és az lenne a feladatotok, hogy írjátok le, szerintetek mitől lesz egy esküvő környezettudatos, tuti mindenkinek a papírján ott szerepelne a szelektív hulladékgyűjtés, és a bio élelmiszerek alkalmazása. Azonban egy környezettudatos esküvő két fő pilléren nyugszik.

Környezetbarátnak és szociálisan érzékenynek kell lennie. De, hogy ezt hogy is lehet megvalósítani egy esküvőn? Máris mondjuk a tananyagot, jegyzetelni szabad!

Környezettudatos esküvő – Tippek, ötletek, tanácsok

Fontos, hogy már az esküvőszervezés elején szem előtt tartsátok, hogy zöld esküvőt szeretnétek, így minél több környezettudatos lépést tudtok megvalósítani.

Persze nem kell rögtön öko-gerillává válni, nyugodtan kezdjétek kicsiben, minden apró környezetbarát megoldás számít!

Az esküvő helyszíne

A esküvői helyszín kiválasztása az első környezettudatos lépés.

Válasszatok olyan esküvői helyszínt, ami a legközelebb esik a násznép tagjaihoz, illetve ahol egyszerre meg lehet tartani a szertartást és a lagzit. Mindkét esetben csökkentitek esküvőtök szén-dioxid kibocsátást, hisz a vendégeknek kevesebbet kell kocsikázniuk.

 

A teljes cikk: Környezettudatos esküvő: „green wedding”

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből