Nyomtatás

Mindenmentes esküvői menü – Jó döntés?

892

Napjainkban nem lehet úgy elmenni egy cukrászda, vagy akár egy újságosbódé előtt, hogy ne találkoznánk mindenhol a kifejezéssel: mindenmentes torta, mindenmentes ünnepi ebéd, stb. Nyilvánvaló volt, hogy a házasodni készülő párok számára e felsorolásból már csak a mindenmentes esküvői menü hiányzott. Idáig. Mostanában ugyanis egyre többet hallani mindenmentes esküvőről, ahol a párok úgy állítják össze az étteremmel a menüt, hogy ezeket az elveket végig szem előtt tartják.

Ahány ház, annyi szokás, de az az igazság, hogy sok vitát és konfliktust szül a mindenmentes esküvői menü kérdése a pár és a násznép között. Nekünk nem tisztünk eldönteni, hogy kinek az oldalára billenjen az a bizonyos képzeletbeli mérleg, de segítünk nektek abban, hogy jó döntést hozzatok. Lássuk, mit mérlegeljetek a menü kiválasztása előtt.

Mindenmentes esküvői menü

Mit jelent a “mindenmentes”?

Ugyebár nem szó szerint kell értelmezni a kifejezést, hiszen mégsem levegővel telik majd meg a leveses tányér a nagy napon. A mindenmentes ételek elkötelezett fogyasztói általában különféle problémák esetén választják ezt a táplálkozási formát. Kutatások szerint a megfelelő táplálkozással elérhető a problémák kezelése, vagy tünetmentesítése.

Ezek a problémák a következő lehetnek:

  • Olyan táplálékokkal bevitt allergének, mint a glutén, laktóz, tartósítószer, és a szója.
  • Anyagcserezavarok által okozott betegségek, mint pl. az inzulinrezisztencia, és a cukorbetegség.
  • Emésztéssel kapcsolatos zavarok, mint a puffadás, díszkomfort érzet, viszketés, kiütés, hasmenés, ekcéma, bélbetegségek, nem megfelelő bélflóra.

Azok a párok, akik a hétköznapok során mindenmentes ételeket fogyasztanak, hisznek a tudatos, egészséges táplálkozásban, vagy preventív céllal változtatnak étkezi szokásaikon, esetleg szívesen kipróbálnak modern étkezési trendeket.

Az alábbi kérdésekre mindenképpen keresik a választ:

  • Mi a glutén, és miért (lehet) káros?
  • Mi az a laktóz, és miért fontos?
  • Miért ne együnk cukrot? A fruktóz tényleg nem gyümölcs?
  • Mi az az előhűtött technológia?
  • Egészséges-e a paleolit táplálkozás?

Ezekre a kérdésekre egy dietetikus vagy orvos könnyen válaszolhat. Így el tudjátok dönteni, hogy ha még nem ismeritek közelebbről a mindenmentes ételeket,  szeretnétek-e belemélyülni a tanulmányozásukba, és szeretnétek-e az esküvőn ilyen ételekkel megvendégelni a násznépet.

Teljes cikk: Mindenmentes esküvői menü – Jó döntés?

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből