Nyomtatás

Esküvői torta árak 2021

914

Egy krémes, csodaszép esküvői torta gondolata izgalommal tölt el bennünket, hiszen alig várjuk, hogy végre megízleljük a csábítóan mosolygó, huncut szeleteket. Nézzük, hogyan simogatja végig az emeleteket a csoki vagy a marcipán, és várjuk, hogy elpusztíthassuk a torta tetejét díszítő elemeket. Ám bármennyire szépek és ízletesek ezek a sütemények, nem meglepő, ha az esküvői torta árak fejtörést okoznak számotokra. Ebben próbálunk nektek segíteni!

Annyiféle torta közül választhattok, hogy el sem hinnétek, de mindenekelőtt érdemes azt kitalálni, hogy mekkora tortára lesz szükségetek. Az esküvői torta árak a szeletek számának függvényében merőben eltérhetnek egymástól. Ezen kívül nem mindegy, hogy az ország mely pontján, milyen cukrászdában, milyen díszítéssel és ízesítéssel kéritek a saját esküvői tortátokat.

Esküvői torta árak

Fotó: Annie Gray

Alaposan körbejártuk az esküvői torta árak kapcsán felmerülő tudnivalókat, és bár vannak eltérések az árak között, nem lehetetlen megfejteni a torta-kérdést. Mutatjuk, hogy milyen szempontokat vegyetek figyelembe a torta kiválasztásánál, és hogy mennyibe kerül egy esküvői torta 2021-ben!

Esküvői torta árak – országos körkép

Magyarországon attól függ, hogy mennyibe kerül egy esküvői torta, hogy az esküvői torta árak milyen tényezők alapján kerülnek megállapításra. Azért, hogy össze lehessen hasonlítani a torta árakat, vegyünk alapul mondjuk egy 60 szeletes esküvői tortát, ami elegendő egy 40, 60, vagy akár 80 fős lagzira is. Attól függően, hogy mennyit szeretnétek elcsomagolni, milyen más sütemények lesznek, és mikor szolgálják fel a lagzin.

A torták árai egyébként nagyjából ezek alapján a szempontok alapján változnak:

  • Hány szeletes az esküvői torta?
  • Milyen ízű?
  • Milyen díszítésű?
  • Ki készíti? (neves cukrászda, mestercukrász, stb.)
  • Kell-e szállítani, és ha igen, hova?
  • Ételérzékenységre vonatkozó kérés volt-e?
  • Kértetek-e tűzijátékot, tortadíszt a tetejére?
  • Kértetek-e hozzá tortadobozt, tortaalátétet, vagy tortaállványt?

Sok torta kiegészítő az esküvői torta árakon felül kerül felszámításra, ezért ezekre külön rá kell kérdezni az első találkozás és egyeztetés alkalmával. De erről majd később. Most lássuk az árakat vidéken és a fővárosban, 60 szelettel számolva (a torta formája ez esetben most nem tényező), extra díszítés és kiegészítők nélkül.

Esküvői torta árak vidéken

Van abban némi igazság, hogy az esküvői torta árak vidéken kedvezőbbek, bár nem érdemes általánosítani. A legtöbb esküvői csoportban a „Mennyibe került a ti esküvői tortátok?” kérdésre a menyasszonyok azonnal odaírnak egy árat, de azt még a kérdező sem konkretizálta, hogy pontosan milyen torta iránt érdeklődik, így a válaszok sem mutatnak korrekt irányt.

Megnéztük, hogy a vidéki kisvárosokban, nagyvárosokban, és megyeszékhelyeken hogyan alakulnak az esküvői torta árak, így nagyjából ki tudjátok majd számolni, hogy extra torta kiegészítők nélkül milyen áron tudjátok beszerezni a tortátokat.

Az árak attól is függnek, hogy mennyire népszerű a házasulandó párok körében az adott város és helyszín, illetve hogy mennyire messze helyezkedik el a település Budapesttől.

A cukrászdák nevét szándékosan nem tüntetjük fel, hiszen eleve kerekített összegekről, átlagolt árakról beszélünk, így azt vegyétek figyelembe, hogy a sztárcukrászdákban valószínűleg drágább lesz egy esküvői torta, de nyilvánvalóan kiváló minőségű hozzávalókkal dolgoznak.

Ugyanez természetesen a kisebb cukrászdákra is vonatkozhat, sőt, egy-egy kis cukrászda meglepően izgalmas tortákat sorakoztat fel, különleges megjelenéssel és extra díszítéssel. Minden esetben kérdezzetek rá arra, hogy miből készülnek az adott helyen a torták, hogy ne csak ízfokozókat, és állagnövelőket tömjetek magatokba, hanem valódi, igényes hozzávalókat is.

A teljes cikk: habosbabos.hu

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből