Nyomtatás

Eljegyzés bejelentése – Így tudasd a nagy hírt!

1177

Úgy érzitek, hogy a boldogságtól méterekkel a föld felett lebegtek? Hogyha szárnyaitok lennének, már körberepültétek volna a világot, hogy elmeséljétek mindenkinek, megkérték a kezeteket? Igen, ez teljesen érthető, fogadjátok őszinte gratulációnkat! Mielőtt azonban elkezdenétek szervezni az esküvőt, még tudatnotok kell a hozzátok közel állókkal a jó hírt. Az eljegyzés bejelentése minden párnál másképpen történik, tehát rátok van bízva, hogy hogyan mesélitek el a családnak és a barátoknak.

Eljegyzés bejelentése

Fotó: Nathan Mullet (Unsplash)

Alapvetően kétféle megoldás mellett döntenek a párok. Vagy személyesen (illetve telefonon) történik az eljegyzés bejelentése, vagy pedig fotó formájában. A kreatív képeket privát üzenetben, e-mailben is el lehet küldeni a családnak és barátoknak,  de manapság a legtöbben a közösségi oldalaikra, Facebookra vagy Instagramra töltik föl őket.

Nyilván az már csak tőletek függ, hogy melyik módszer tetszik jobban, de gondoljátok át alaposan, nehogy később megbánjátok a döntést.

Eljegyzés régen és most

A régi esküvői hagyomány szerint egy férfinak először a választottjának az édesapjától kell megkérnie a lánya kezét. Ha az apa áldását adta a frigyre, akkor lehetett csak biztos a pár abban, hogy a család jóváhagyta a házasságot. A lánykérés után általában tartottak egy eljegyzési vacsorát, ahol közösen megünnepelték az elhatározást. Ezután kezdődhetett az esküvőszervezés.

Más családoknál az volt a hagyomány, hogy a vőlegény egy közös családi vacsorán tette fel a kérdést a lány édesapjának. Ezen a vacsorán természetesen a vőlegény szülei és közeli rokonai is részt vettek.

Napjainkban azonban igen kevés pár ragaszkodik ezekhez a hagyományokhoz, most jobban szeretik a párok kettesben megélni azt a csodás pillanatot, amikor a vőlegény felteszi a nagy kérdést a menyasszonynak. Persze van olyan alkalom, amikor ez csak idézőjelben igaz, hiszen ha a nyilvánosság előtt zajlik az eljegyzés, arra már a legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy meghitt körülmények között történik. Attól persze még szólhat kettejükről, sőt, nyilvánvalóan észre sem fogják venni azt a sok embert maguk körül.

Eljegyzés bejelentése szóban

Ha megkérték a kezeteket, és mindenképpen szóban szeretnétek ezt mások tudtára adni, akkor már csak ki kell találnotok, hogy mit fogtok mondani. Akár személyesen, akár telefonon vagy skype-on történik az eljegyzés bejelentése, gondoljátok át azt a pár mondatot előre, hogy ne csak hebegés-habogás legyen belőle. Legyetek rövidek, frappánsak, és ha tudjátok, a telefon és a skype helyett keressetek fel mindenkit személyesen.

Érdemes esetleg videóra is felvenni a jelenetet, mert később tuti, hogy boldogan nézitek majd vissza ezeket a pillanatokat. Egy testvért, vagy jó barátot nyugodtan megkérhettek arra, hogy videózzon nektek!

Eljegyzés bejelentése képekkel

Ha a divatosabb módját választjátok az eljegyzésetek bejelentésének, akkor képekben mesélitek el, hogy IGEN volt a válasz arra a kérdésre, amit már olyan régen hallani szerettetek volna. Nézzétek meg a legnépszerűbb sablonokat, és készítsetek egyedi fotókat, akár humoros formában. Ne kapkodjátok el a képek készítését, de ne is törekedjetek a tökéletességre.

Eljegyzés bejelentése

Fotó: Jose Martinez (Unsplash)

Itt a hangsúly a jókedven és a vidámságon legyen, mert ez nem egy katalógusfotózás, ahol a kézmodellektől a lehető legtöbbet várják el. Ez rólatok és a boldogságotokról szól, jó ha ez érződik a képeken is!

“Igent mondott” – eljegyzés bejelentése egyszerűen!

Ez a felirat több formában is szerepelhet a képen. Egyes párok a vőlegény kezére írják, a menyasszony kezén pedig ugye a képen már ott van a gyűrű. Mások cetliket vagy táblákat készítenek ugyanezzel a pár szóval (vagy esetleg bögrékre, poharakra, pólókra írják rá). Mindegyik megoldás ötletes lehet, az Instagram világában pedig fantasztikusan jó filtereket használhattok ahhoz, hogy a képeknek olyan színvilága és hangulata legyen, amilyet megálmodtatok.

A stílusotoknak megfelelően bohókás, komoly, vicces, és elegáns megoldások is születhetnek, mindegyikből remek változatok készülnek nap, mint nap.

Ha a gyűrű kerül a középpontba

Sok menyasszony úgy mutatja meg, hogy megkérték a kezét, hogy lefotózza a kezét, bal gyűrűsujján az eljegyzési gyűrűvel. Persze az ilyen fotók azért kétségkívül úgy mutatnak a legszebben, ha esztétikus látványt nyújt a kezetek. Vagyis lehetőség szerint ne rágjátok tövig a körmötöket (amúgy sem!) fotózás előtt, és az sem baj, ha nincs mindenhol letöredezve a körömlakk róla.

Eljegyzés bejelentése képpel

Fotó: Neal E. Johnson (Unsplash)

Higgyétek el, ez úgy, ahogy van, el tudja rontani az amúgy izgalmasnak ígérkező képet. És persze így nem is a gyűrű lesz a figyelem középpontjában. Ducik az ujjaitok? Sebaj! Ez senkit nem érdekel, a fotók attól még lehetnek gyönyörűek!

Tehát!

Nyugodtan mutassátok meg akár a közösségi oldalaitokon is a mesés eljegyzési gyűrűtöket, miközben pár sorral elmesélitek a lánykérés sztoriját, de ügyeljetek arra, hogy a fotón tényleg a gyűrűre szegeződjön minden irigy vagy sóvárgó tekintet!

Eljegyzés bejelentése a kis kedvencetekkel

Igen, sok pár választja ezt az elragadóan aranyos módszert arra, hogy közöljék, eljegyezték egymást. Ha Buksinak vagy Cirminek szuper fényképarca van, díszítsétek fel őket az eljegyzési gyűrűvel, és hagyjátok, hadd olvadozzanak az ismerősök a fotók láttán. Azt szokták mondani, hogy kisgyerekkel és kisállattal mindent el lehet adni. De ezt a sztorit biztosan.

Talán először észre sem fogják venni a képen a gyűrűt, de ha alaposabban megnézik a részleteket, fel fog tűnni nekik a gyűrű is, a kutya vagy a macska cukiságán kívül.

Eljegyzés bejelentése kutyával

Fotó: Caroline O’Brien (Unsplash)

Tipp!

Egyre többen szánnak a kisállatuknak szerepet az esküvőn is. Általában ők hozzák a gyűrűt, vagy ők a menyasszony kísérői. A lagzira persze már nem érdemes elvinni őket, jobb nekik otthon a nyugalomban, ahol nem simogatják őket hatvanhatszor végig percenként számukra vadidegen emberek.

Ha szívesen feldobnátok a fotókat, érdemes olyan helyszínen készíteni őket, ami különleges számotokra. Lehet ez vízpart, erdő, vagy egy város magas épülete, ahonnan szuper a kilátás. Beletehettek egy kis csavart, és készíthettek egy feladványt a képpel, vagy videót is csinálhattok, akár élőben is.

Ne ragaszkodjatok a megszokáshoz, mint mindent, szervezzétek meg ezt is színesen. Egy eljegyzés bejelentése szerencsés esetben csak egy alkalommal fordul elő életetek során!

Borítókép: Carly Rae Hobbins (Unsplash)

 

(Forrás: www.habosbabos.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből