Nyomtatás

Esküvői vendéglista szűkítése – így húzd ki a nemkívánatos személyeket!

764

Esküvői vendéglista szűkítése: tudjátok milyen az, amikor mindenki jobban tudja, hogy kit kellene meghívni az esküvőtökre, mint ti magatok? A fél rokonság zsebéből előkerülnek a saját kis listák, a másik fele pedig szóban ad tippeket, hogy kinek illene, kinek kellene és kinek MUSZÁJ meghívót küldeni a szertartásra és a lagzira. Ha nem akartok ötszáz fős vendéglistát, és egy csomó rég nem látott volt szomszédot, vértezzétek fel magatokat a kéretlen tanácsok ellen!

Esküvői vendéglista szűkítése

A nagyi és a szülők plusz listája – itt kezdődik a vendéglista szűkítése

Nagyon gyakori helyzet, hogy a nagyszülők és a szülők a saját barátaikat, szomszédjaikat és ismerőseiket is meg szeretnék hívni a gyerekük vagy unokájuk lagzijára. Így igen hamar megnőhet a lista hossza 30-40 névvel, köszönhetően a távoli nagynéniknek, egykori munkatársaknak és hétvégi sakkpartnereknek. Bármennyire kellemetlen, valahol meg kell húznotok azt a bizonyos vonalat, és azt kell mondani, hogy eddig és nem tovább.

Amennyiben ti álljátok az esküvő költségeit, nem is lehet kérdés, hogy kit hívtok meg, ha pedig a szülők vagy nagyszülők is besegítenek, még a szervezés előtt tisztázzátok velük, hogy mire adják a pénzt, és milyen feltételekkel. Ne sétáljatok a saját csapdátokba! Ha mindenképpen kompromisszumot szeretnétek kötni, a polgári vagy egyházi szertartásra hívjátok meg a nemkívánatos rokonokat is, de a lagzit mindenképpen azokkal töltsétek, akiket ti magatok is meghívnátok!

Régi osztálytársak, kedves munkatársak

Persze nagyon szép volt, hogy rögtön az érettségi után sok osztálytársatok megházasodott, és benneteket is meghívott az esküvőjére, de azóta eltelt már 5-10-20 év, és igazi, ami igaz, már fejben sem tartjátok a férjezett nevüket, vagy a lakóhelyüket. Hát mi sem egyszerűbb, mint a vendéglista szűkítése ezen személyekkel. Ugyan azt mondják, hogy ha valaki meghív titeket az esküvőjére, azt illik viszonozni. A mai rohanó világban azonban igen sok régi hagyomány merül feledésbe, köztük ez is.

"Esküvői

A praktikus, logikus válasz arra a kérdésre, hogy a kedves, mosolygós munkatársakat, akikkel a kávéautomatánál és a menzán beszélgettek, meg kell-e hívni az esküvőre, szintén az, hogy nem, nem kell. Nem vagytok kegyetlenek, és udvariatlanok sem, csupán határozottan kiálltok a saját listátok mellett.

Rámenős, pofátlan rokonok visszaverése

„Jaj de régóta várom, hogy egy jó kis lakodalmas töltött káposztát egyek”  „Összeházasodtok? Tényleg? Na, akkor holnaptól rendszeresen ellenőrzöm a postaládát. Tényleg, hány személyre külditek a meghívónkat?”„Hű, hát hallom nagy lagzitok lesz. Remélem, a menyasszonytáncnál megpörgethetlek párszor!”

Ismerős számotokra az alábbi pár mondat? Ha igen, ideje felkötni a nadrágotokat, mert olyan rokonokkal van dolgotok, akiknek a fő hobbija bekönyörögni magukat mindenki esküvőjére, hogy egy jót egyenek és vendégeskedjenek. Egyszerűen nem illik magunkat meghívatni más esküvőjére, de még csak egy kávéra sem… Páncélra és pajzsra is szükség lesz a hirtelen támadások visszaveréséhez. A vendéglista szűkítése fontos feladat, ne hagyjátok magatokat!

Vegyetek egy nagy levegőt, és mondjátok meg kerek perec, hogy már elküldtétek a meghívókat, és sajnos őket nem hívjátok meg, ilyen vagy olyan oknál fogva. A létszámkorlát az étteremben korrekt válasz lehet, akárcsak a költségvetésetek. Az is jól hangzik, hogy meghitt esküvőre vágytok, olyanok társaságában, akikkel rendszeres és szoros kapcsolatot ápoltok. Nem kell senkinek magyarázkodnotok, de nem árt, ha őszinte és határozott választ adtok egy-egy ilyen random letámadás esetén.

Kérdőjeles exek

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy vajon mennyire jó ötlet meghívni az exeket az esküvőre. Ha tanácstalanok vagytok a kérdésben, ide kattintva hasznos tanácsokat kaphattok!

Exek az esküvőn

Fotó: Ben White (Unsplash)

Ne hagyjátok magatokat semmi olyanra rábeszélni, amihez valójában egyáltalán nincs kedvetek, és csak kellemetlenséget okoz nektek. Ez a ti nagy napotok, a ti vendéglistátokkal és a ti lagzitokkal. Álljatok higgadtan a kérdéshez, és ez esetben kössétek az ebet a karóhoz, és ne érezzétek azt, hogy mindenkinek meg kell felelnetek. Az esküvő mérete és a résztvevők létszáma nem mérvadó, egy kis esküvő is lehet szuper, ha szűkebb körrel szeretnétek megosztani életetek legszebb napját.

Az élet egyébként is gyakran hoz az utatokba olyan helyzeteket, ahol le kell nyelnetek a békát. Az esküvőtök napja nem ilyen alkalom!

Kitartás, fel a fejjel, ragadjatok tollat és firkantsátok fel a neveket mosolyogva!

(Forrás: www.habosbabos.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből