Nyomtatás

Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv!

714

Egy filmhez, vagy egy színházi darabhoz teljesen természetes, hogy forgatókönyvet írnak. Az esküvői forgatókönyv elkészítése is elengedhetetlenül szükséges! Így lesz zökkenőmentes, így tudja mindenki a pontos feladatát, szerepét. Gondoljunk csak bele! Hány ember összehangolt munkájára van szükségünk, hogy ugyanezt elmondhassuk az esküvőnkről is? Ugye, hogy kapásból 8-10-nél járunk?

Esküvői forgatókönyv

Ha ti szervezitek a saját esküvőtöket, tegyetek fel magatoknak egy nagyon fontos kérdést: Mindenki tisztában van a feladatával, és átlátja az egész esküvő menetét? Ugyanis nagyon sokszor előfordul, hogy egyetlen ember szervezi és látja át az egész esküvőt lépésről lépésre. Ezzel csak egy gond van, hogy még nem találták fel a teleportálást!

Higgyétek el, a nagy napon se időtök, se energiátok nem lesz, hogy minden dolgos családtagot, barátot, szolgáltatót ti koordináljatok. Készüljön hát esküvői forgatókönyv, hogy levegyetek egy óriási terhet a saját vállatokról. Olyan ez, mint Dorothynak a sárga köves út… Mindenkinek segíteni fog eligazodni az esküvő zavaros erdejében. Hogy kezdjetek neki? Mutatjuk azt a sárga köves utat!

Miért hasznos az esküvői forgatókönyv?

Az esküvői forgatókönyv írásnak is több fázisa van. Már a szervezés félidejében érdemes írni egyet, amit aztán bővíthettek, változtathattok még. Remek kiindulási pont, és segít rámutatni a szervezésbeli hibákra. Ha a legalapvetőbb mozzanatokat időben összeírjátok, hamar fény fog rá derülni, hol csúsznak össze a teendők, hol van szabad óra a végső simítások elkészítésére, mire mennyi időt érdemes hagyni.

Sok vészhelyzetet előzhettek meg, és sok „mindjártmegőrülökaztsemtudomholállafejem” pillanattól szabadulhattok meg. Stresszmentes esküvőszervezés? Ugye, hogy már nem is tűnik annyira lehetetlennek?!

Ki milyen forgatókönyvet kapjon?

Egy forgatókönyv akkor fog igazi segítséget nyújtani, ha mindenki a számára fontos információkat találja meg benne. Éppen ezért érdemes több verziót készíteni, de ez persze nem azt jelenti, hogy egy 100 fős esküvőnél 100 különböző forgatókönyvet kell írni. Elég néhány verzió, összeszedtük a legfontosabbakat:

  • Családtagok, barátok forgatókönyve:

Az örömszülők, testvérek, tanúk, közeli barátok biztos, hogy ki fogják venni a részüket az esküvői teendőkből. Éppen ezért, az ő forgatókönyvükbe érdemes azokat a feladatokat megjelölni, ahol szükségetek lesz rájuk. Ilyen lehet a terem feldíszítése, az anyakönyvvezető fuvarozása, a virágdíszek szállítása, a szolgáltatók felügyelése, a menyasszony öltöztetése, stb. A nagy nap előtt fussátok át velük a forgatókönyvet, így mindenkinek egyértelmű lesz a feladata az esküvőn.

  • Fotós, videós forgatókönyve:

Nagyon fontos, hogy részükre jelöljétek meg, mikor hol kell lenniük, melyik pillanatokat kell megörökíteniük. Lehet, hogy utólag jut eszetekbe, milyen jó lenne néhány pillanatkép a menyasszonyi frizurátok elkészüléséről, az öltöztetésről… Ezekhez a mozzanatokhoz írjátok oda nekik a fodrász/sminkes szalon pontos címét, az időpontot, és el ne felejtsétek, hogy nem csak ti, de a vőlegényetek is fog készülődni! Érdemes elcsúsztatva kezdenetek az öltözést, hogy a fotós, videós mindenhol ott tudjon lenni emlékeket gyűjteni a számotokra!

 

A teljes cikk: Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv!

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből