Nyomtatás

Dolgok, amiket megtehetsz otthon a karantén ideje alatt – És még az esküvőd is örülni fog neki!

522

Kijárási tilalom ugyan még nincs, de sokan már otthonról dolgoznak, és nem is nagyon járnak el a munkaidő után sem. Hogy ne und magad a végtelenségig, összeszedtünk minden lehetőséget, amivel elütheted az időt, sőt még az esküvőd is örülni fog neki!

Legyen új, kreatív hobbid!

Régóta érdekel a szabás-varrás, de eddig még nem volt időd jobban elmerülni a rejtelmeiben? Netalán a kalligráfia művészete vonz, esetleg festenél valamit? A munkahelyek otthoni átszervezésével és a szabadidő korlátozott eltöltési lehetőségeivel, még ha a négy fal között is, de több idő marad kiteljesíteni önmagunkat. Most minden adott ahhoz, hogy kipróbálj egy új, kreatív hobbit, aminek gyümölcse lehet akár egy szuper esküvői köszönőajándék, egy személyre szabott üdvözlő tábla vagy épp egy kis csavar a menyasszonyi megjelenésedben!

Kezdj új dologba – blogolj, vlogolj!

Attól, hogy izolálva vagyunk egymástól, nem jelenti azt, hogy egyedül kellene megküzdenünk a koronavírus okozta stresszel. Indíts egy blogot vagy épp vlogot, ahol megosztod a hasonszőrű menyasszonyokkal és vőlegényekkel a te személyes élményeid, ötleteid és tippjeid, végtére is csak együttes erővel, egymás támogatásával juthatunk túl a krízisen. Lehet, hogy olyan népszerű leszel, hogy ez lesz az új hivatásod!

Süss – akár tortákat és sütiket, hogy összeálljon a desszertpult

Ha eddig te is a sütőben tároltad a pulóvereid, mint Carrie Bradshow, akkor keresve sem találnál jobb alkalmat arra, hogy elmerülj a gasztronómiában. A lisztet és az élesztőt lehet, hogy necces lesz beszerezni, de ha már egyszer meg van, készíthetsz belőle izgalmas sütiket, sőt tortákat is! Elő a receptekkel, mert előfordulhat, hogy valamelyik alkotásod annyira a szívedhez nő majd, hogy úgy döntesz, ott a helye az esküvői desszertpulton is!

Lenyűgöző külső, lágy belső – Amerika kedvence az ikonikus vörös bársony torta, amit te is könnyedén elkészíthetsz! 

Sminkelj!

Jó persze, nem az a legfontosabb, hogy top formában üljünk mindennap a nappaliban, de ha egyszer most van idő kísérletezni, miért ne tennéd meg? Régen ajándékba kaptál egy élénk rúzst, de sose próbáltad ki arra hivatkozva, hogy nem a te stílusod? Nem volt még szemhangsúlyos sminked, mert a hétköznapokban nem láttad értelmét? Csinálj egy kis kísérletet magadon, lépj ki a komfortzónádból, engedd szabadjára a sminkes ecseted, mert lehet, hogy amire eddig nemet mondtál, az fantasztikusan mutat rajtad! A YouTube valódi kincsesbánya a make-up tutorial videók terén, így rábukkanhatsz olyan sminktechnikákra vagy termékekre, amik nélkül aztán a menyasszonyi sminked sem tudod majd elképzelni!

Tanulj! – Coursera vagy Google

A digitális oktatás kénytelen volt egyik napról a másikra kinőnie a gyerekcipőjét, de azt talán még nem tudtad, hogy az ingyenes online oktatás nem csak a nebulók számára elérhető! A Coursera weboldalán a világ legnevesebb egyetemeinek kurzusaira „ülhetsz be” a tudományos óráktól kezdve a műszaki vonalon át a művészetekig. De pallérozhatod tudásod a Google Digital Workshop ingyenes kurzusain is, ahol a marketing, önpromóció és szónoklás rejtelmeiben is elmerülhetsz. A tanulás fitten tartja az agyat, gyúrj egy kicsit mentálisan!

Tasteatlas – tervezd meg tökéletesen a nászutat

Nászút Máltán, esküvő máltán

Utazni fejben is élvezetes! Megtervezni hova menjünk, miket nézzünk meg, miket kóstoljunk, és milyen programokon vegyünk részt már csak az elmélkedés szintjén is feltölt, és segít elvonatkoztani a „szobafogság” gondolatától. A Tasteatlas weboldala mindebben maximálisan a segítségedre lesz. Csak keress rá egy úti célra, és máris böngészhetsz a közelgő fesztiválok, helyi gasztronómiai ínyencségek, étteremajánlók és helyi érdekességek között. Na, felpattansz a virtuális repülőre?

Olvass, amit eddig nem volt időd

Egy jó könyv feledteti veled a világ történéseit, kikapcsol, ellazít és még hasznos infókat is meríthetsz belőle. Akár szerelmes novellákat, lányregényeket vagy esküvővel kapcsolatos könyveket kapsz le a polcról (például: Harmath Artemisz- Esküdj! vagy Abby Larson – Style me pretty weddings) biztos találsz benne inspirációkat!

Nézz filmeket/sorozatokat

Fotó: Oltári nő

Ahogy a könyvek, úgy a filmek és sorozatok is inspirálhatnak. Jöhetnek a régi klasszikusok, a legújabb mozifilmek, a lényeg a kikapcsolódás!

Vígjátékot néznél esküvős témában? – Ezek a mi kedvenceink

Ismerd meg még jobban önmagad és a vőlegényedet

Ha már úgyis összezárva töltitek a kényszerpihenőt, miért ne kerülhetnétek még közelebb egymáshoz? Arthur Aron szociálpszichológus kifejlesztett egy 36 kérdésből álló tesztet, amik megválaszolásával állítólag két idegen is képes egymásba szeretni, de növeli az intimitást a szerelmespárok között is. Gyújtsatok gyertyát, kapcsoljatok ki minden zavaró zajt magatok körül, és fedezzétek fel egymás mély érzéseit! (A 36 kérdést itt találjátok)

DIY

CEWE DIY esküvői meghívó

Fotó: cewe.hu

Egy esküvő személyes varázsa a kézzel készített dekorációk nyomán is tetten érhető. Iktassatok be kreatív perceket a vőlegényeddel, ragasszatok pom-pomokat, készítsetek egyedi borítékokat vagy üdvözlőkártyákat. Meglásd, jót fogtok szórakozni közben!

A CEWE segítségével gyerekjáték lesz az otthoni DIY-projektek megvalósítása! 

Jógázz, sportolj!

Egy kis mozgásért nem kell feltétlenül a konditerembe menni. Sok fitness és jógastúdió hirdet a koronavírus alatt online csoportos foglalkozásokat, de egy-egy mozgásforma elsajátításával egyedül is megpróbálkozhatsz! A stretchinghez, plankinghez és a kangaroo fitness kipróbálásához sincs szükség túl sok eszközre.

Online koncertek, múzeumok

A koronavírus járványügyi szabályozása az előadóművészeket és a múzeumokat is érinti. A Coldplay és John Legend már adott ingyenes Instagram koncertet a követőinek, és vélhetően egyre több énekes fog csatlakozni ehhez a megmozduláshoz. A Louvre és az Uffizi Képtár virtuális túrákra invitálja a látogatókat, sok más múzeum és galéria mellett. A Google Arts & Culture nagyjából ötszáz múzeummal és galériával szövetkezett, hogy online hozza el a kultúrát az otthonodba. Sőt, a Metropolitan Opera is ingyenesen, a neten fogja közvetíteni előadásait, melyeket egészen másnap délig lehet megtekinteni a weboldalukon és az alkalmazásukban. És ha ez még nem lenne elég, több szimfonikus zenekar, – beleértve a Berlini Filharmonikusokat is – online koncerteznek majd az elkövetkező hetekben! Nézd meg a világ csodáit a fotelodból, és meríts belőlük ihletet az esküvődhöz!

 

(Forrás: www.legszebbeskuvo.hu)

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből