Nyomtatás

Mikro, mini, folytatásos, szöktetéses – Divatba jöttek a kis létszámú esküvők

730

A hagyományos, száz-százötven fős, éjféli töltött káposztás, hajnalig tartó lakodalmak mellett egyre gyakoribbak a kis létszámú esküvők, amelyeknek több változata van elterjedőben. Vajon mi a különbség a mikroesküvő, a minimenyegző, a folytatásos és a szöktetéses esküvő között? Lássuk, mit is takarnak ezek – és azt is, hogy a tavalyi évet uraló koronavírus-járvány hogyan befolyásolta az esküvőpiacot.

Szöktetéses esküvő (elopement)

Korábban is írtunk már arról a házasodási formáról, amikor a pár csupán kettesben vesz részt az esküvőn, és a rokonsággal, barátokkal csak a fotókat, videót osztják meg utólag. Ez egy izgalmas alternatíva lehet azok számára, akik szeretnék a házasságkötést egy különleges helyszínen megvalósítani. Az ilyesmi azonban rendkívül költséges lenne hatalmas vendégsereggel és a szervezés is rettentő bonyolult. Tehát míg egy százfős magyar esküvő Balin szinte kivitelezhetetlen lenne átlagos földi halandók számára, addig egy szöktetéses esküvő könnyebben tető alá hozható ugyanott (és reméljük, hogy hamarosan ismét az lesz, ha újra utazhatunk).

Rengeteg egzotikus helyszín van, ahol ez már önálló üzletág, és fotóst, tanúkat is szerveznek megfizethető áron. A boldogító igen pedig garantáltan életre szóló élmény lesz ebben formában. Manapság pedig már nem is megy ritkaságszámba az ilyesmi, így a rokonok, barátok is könnyebben elfogadják, hogy le kell mondaniuk a hagyományos lagziról.

A koronavírus-járvány ugyanakkor arra is megtanított minket, hogy nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy csodákat lássunk.

A szöktetéses esküvők Covid-barát verziója lehet például egy réten, tisztáson vagy erdőben megtartott fogadalomtétel – ebben a témában pedig Magyarország is számos mesebeli helyszínt tartogat.


Mikroesküvő (microwedding)

A mikroesküvő hasonlít a hagyományos lagzikhoz, de a meghívottak csak a legjobb barátok és a szűk rokonság tagjai közül kerülnek ki. Általában harminc, maximum ötven fővel számol egy ilyen esemény, ami éppen emiatt a Covid-járvány idején is nagyon népszerű lett.

Egyéb előnye még, hogy alacsonyabban lehet tartani a költségeket, viszont igazából mindent meg lehet valósítani, amit egy százfős lagzin.

A pár így eldöntheti, hogy a felszabaduló költségeket egy exkluzívabb cateringre vagy helyszínre fordítja, esetleg arra, hogy a menyasszony egy felsőbb kategóriás dizájnerruhát viselhessen.

 

A teljes cikk: Mikro, mini, folytatásos, szöktetéses – Divatba jöttek a kis létszámú esküvők

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből