Nyomtatás

10 izgalmas esküvői torta a világból: Kransekake, ravani és a többiek

1365

Lehet, hogy nem lehet most utazni, ettől függetlenül az esküvői torták között bátran barangolhatsz. Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb édességeket a világ minden pontjáról, amiket a nagy napon szoktak fogyasztani!

Norvégia: Krasenkake

Csodaszép, mézeskalácshoz hasonló süti, ami sok különböző átmérőjű karikából áll, ezeket helyezik egymásra, hogy végül kúp alakot kapjanak. A tésztája mandulás, ropogós, általában fehér cukormázzal szokták díszíteni, de cukorvirágok is kerülhetnek rá. Az is szokás, hogy a torta belsejébe meglepetést rejtenek el.

Paul's kransekake recipe - BBC Food

 

Olaszország: Milllefoglie

Az olasz klasszikus sok cukrászdában megtalálható, azt viszont kevesen tudják róla, hogy igazi esküvői alapdarab. A hatalmas, kör alakú torta rengeteg levelestészta-rétegből áll, közöttük könnyed krémmel. A tetejéről nem hiányozhat a gyümölcs és a porcukor. A neve egyébként azt jelenti, hogy „ezer réteg”.

Millefoglie, ricetta classica con crema pasticcera | Marianna Pascarel

Franciaország: Croquembouche

Ez a hatalmas édesség torony nagyon elegáns és persze finom is. Az égetett tésztából észült golyókat cukrászkrémmel töltik és ropogós karamellel ragasztják össze őket. Persze a töltelék íze változhat, lehet csokis, vaníliás, vagy akár kávés is. Általában a pár asztalához teszik az esküvőn.

Croquembouche | Williams-Sonoma | Croquembouche recipe, Croquembouche,  Recipes

 

A teljes cikk: 10 izgalmas esküvői torta a világból: Kransekake, ravani és a többiek

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből