Nyomtatás

Útmutató a tökéletes esküvői helyszín kiválasztásához – 1.rész

942

Ez a bejegyzésem az első része egy három részes sorozatnak, amely abban lesz a segítségedre, hogyan is találhatsz rá te is a tökéletes esküvői helyszínre. Boldog békeidőkben is nagyon hasznosak az itt leírt gondolatok, de ebben a karanténos, bizonytalan időszakban különösen melegen ajánlom minden esküvőre készülőnek.

Mivel egy esküvő óriási kiadást jelent, nagyon fontos, hogy az esküvői költségvetés legnagyobb részét képező tétel, az esküvői helyszín a lehető legkörültekintőbben és legalaposabban legyen kiválasztva.

Először is, a nulladik lépés mindig a vendéglistátok összeírása legyen. Nagyon fontos, hogy alaposan gondoljátok át, hogy kiket szeretnétek meghívni és nem árt, ha egyeztettek a szüleitekkel is ez ügyben. Itt találtok tőlem egy hasznos segítséget a tökéletes vendéglista összeállításához.

Első lépés – belőni az irányt

Ha megvan a létszám, kezdjetek el azon gondolkodni, hogy helyileg (földrajzilag) merre tudjátok elképzelni az esküvőt. Érdemes figyelembe venni az esküvői helyszín kiválasztásánál azt, hogy a vendégeiteknek (nagy részüknek) ne kelljen mondjuk 20-30 km-nél távolabbra utazniuk.

Ha a családjaitok az ország két különböző pontját élnek, érdemes abban az irányban keresgélni, ahol a nagyobb létszámú rokonság él, így kevesebb szállásra lesz szükségetek. Természetesen megoldható az is, hogy a családjaitoktól teljesen független, harmadik tájegységre esik a választás (pl. Balaton, Budapest, Dunakanyar). Ilyenkor a logisztika (transzfer, szállás) nagy valószínűséggel meg fogja dobni a költségeiteket. Nem beszélve arról, hogy ha olyan esküvői helyszín lesz a befutó, amitől ti 2-300 km-re éltek, akkor egy-egy helyszínbejárás, helyszíni egyeztetés is jóval több időt és üzemanyagköltséget fog jelententeni.

Második lépés – esküvői helyszín keresése

Miután megvan az irány (egy bizonyos város vagy megye vagy mondjuk a Balaton északi oldala), akkor kezdjétek el azon a környéken (és csakis azon!) a keresgélést.

Tapasztalatból mondom, hogy ha nem döntitek el előre, hogy merre szeretnétek az esküvőt megtartani, akkor abba a hibába eshettek, hogy egy idő után kb. 30-40 esküvői  helyszín ajánlata felett fogtok majd görnyedni és képtelenek lesztek őket összehasonlítani, dönteni, pláne nem megnézni őket személyesen…

Esküvői helyszín gyűjtőoldalak

Az esküvői helyszín kereséshez léteznek gyűjtőoldalak, ahol megtalálhattok sok helyszínt és ugyan lehet szűrni ezeken az oldalakon különböző kritériumok szerint, de például ár alapján nem lehetséges. Így bizony előfordulhat, hogy a legtöbb itt kapott árajánlat többszöröse lesz a ti büdzséteknek. Ráadásul sok hangulatos esküvői helyszín nincs is jelen ezen az oldalakon, ezért nem javaslom, hogy csak itt keresgélj.

 

A teljes cikk: Útmutató a tökéletes esküvői helyszín kiválasztásához – 1.rész

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből